Új kedvenc költözött be hozzánk, "hamis csoki szufflé", azaz Nutella láva! Kívül ropogós, belül folyós, a gyerekek imádják! Bevallom, én nem vagyok egy nagy Nutella rajongó, na de ez! :P A recept ötletet a Nosalty oldalon találtuk (link a poszt alján), mi egy kicsit módosítottunk rajta, kevesebb cukor, hiszen elég édes így is.
Hozzávalók:
- 120g Nutella (a tésztához)
- 4 Nutella golyó , fagyasztva (teáskanállal formázva)
- 50 g kristálycukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 200 g liszt
- 2 egész tojás
- 100 g vaj
- csipet só
formák kikenéséhez: vaj és kakakópor
Elkészítés:
4 golyót formázunk kb 100 g nutellából és a fagyasztóba tesszük fél órára. A sütőt 230-250C fokra előmelegítjük, légkeverésen. A formákat kivajazzuk és kakaóporral is egyenletesen megszórjuk a vajas felén (a felesleget kiütögetjük). A vajat és a 120 g Nutellát összeolvasztjuk, majd egy tálba kaparjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egyneműre keverjük robotgéppel. A szufflé formákba kanalazzuk a tésztát, elővesszük a golyókat a fagyasztóból, mindegyik közepébe egy golyót nyomunk, majd betesszük a sütőbe.
8-10 percig sütjük, hogy kérget kapjon és megemelkedjen (ha még jócskán a sütési idő lejárta előtt azt látjuk, hogy elkezd a széle nagyon barnulni vagy égni, letekerjük a hőfokot 170C-ra.) Ha megsültek, kivesszük, tányérokra forgatjuk és megszórjuk ízlés szerint porcukorral, esetleg friss bogyós gyümölcssel vagy fagyival tálaljuk.