Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Nutella láva

2023. november 30. - Paleonita

Új kedvenc költözött be hozzánk, "hamis csoki szufflé", azaz Nutella láva! Kívül ropogós, belül folyós, a gyerekek imádják! Bevallom, én nem vagyok egy nagy Nutella rajongó, na de ez! :P A recept ötletet a Nosalty oldalon találtuk (link a poszt alján), mi egy kicsit módosítottunk rajta, kevesebb cukor, hiszen elég édes így is.

img_5986.JPG

Hozzávalók:

  • 120g Nutella (a tésztához)
  • 4 Nutella golyó , fagyasztva (teáskanállal formázva)
  • 50 g kristálycukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 200 g liszt
  • 2 egész tojás
  • 100 g vaj
  • csipet só

formák kikenéséhez: vaj és kakakópor

Elkészítés:

4 golyót formázunk kb 100 g nutellából és a fagyasztóba tesszük fél órára. A sütőt 230-250C fokra előmelegítjük, légkeverésen. A formákat kivajazzuk és kakaóporral is egyenletesen megszórjuk a vajas felén (a felesleget kiütögetjük). A vajat és a 120 g Nutellát összeolvasztjuk, majd egy tálba kaparjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egyneműre keverjük robotgéppel. A szufflé formákba kanalazzuk a tésztát, elővesszük a golyókat a fagyasztóból, mindegyik közepébe egy golyót nyomunk, majd betesszük a sütőbe.

unnamed1.jpg

8-10 percig sütjük, hogy kérget kapjon és megemelkedjen (ha még jócskán a sütési idő lejárta előtt azt látjuk, hogy elkezd a széle nagyon barnulni vagy égni, letekerjük a hőfokot 170C-ra.) Ha megsültek, kivesszük, tányérokra forgatjuk és megszórjuk ízlés szerint porcukorral, esetleg friss bogyós gyümölcssel vagy fagyival tálaljuk.

img_5980.jpg

Recept innen

unnamed_13.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr2218270825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása