Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

A receptem mentális fertőzések ellen

2020. március 21. - Paleonita

 

Múlt hét csütörtökön magunk mögött hagytuk a várost és leköltöztünk a telekre, Biatorbágyra, hogy berendezkedjünk egy olyan időszakra, amely nem szól másról, mint a lassításról...a szűk családi együttlétekről és a befelé figyelésről.img_4304.jpg

Picit több mint egy hét alatt sikerült átállni az új életmódra, amely kisebb nagyobb turbulenciák után most már kezd rutinossá válni.

Óriási szolgálatot tesz most az a felkészülés, tanulás, önfejlesztés, amit egy belső hangra hallgatva, múlt decemberben elkezdtem. A célok, napi és heti feladatok rendszeres átgondolása, leírása és fegyelmezett betartása most nagyon jól jön. Hiszen az első osztályos kislányom részére 3 nap alatt kellett megteremtenünk az otthon tanulás körülményeit és lehetőségeit.

Azt kell, hogy mondjam, nincs okunk panaszra. A tanító nénik áldozatos munkája, a változatos, kreatív, élvezhető és izgalmas leckék, tananyagok, a poénokban nem szegény tesi óra ötletek mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy ne kényszernek, sokkal inkább egy új kihívásnak, fejlődési lehetőségnek éljük meg ezt a "home school" állapotot. Nagy köszönet Anikó és Eszter néninek!

A fél életemet jelenleg a konyhában élem (hehe, "vissza a természet(em)hez..." ), mielőtt kijöttünk, készítettem egy 5 hetes menü tervet és a bevásárlást így nem volt bonyolult elintézni. A home office és home school harmóniát is egész jól megteremtettük 1 hét alatt. Egyáltalán nem bánom, hogy elvonultunk egy kicsit a zajtól, a portól, a pörgéstől....ugyanis pár hónapja, mióta újra kint hétvégéztünk Biatorbágyon, és vasárnap esténként vissza kellett mennünk a városba, néha egymásra néztünk a családdal, és a következőt mondtuk: "milyen jó lenne pár hétig itt maradni a természethez közelebb...." Eszembe jutott pár napja, hogy egyik kolleganőm szokta mondani: "Vigyázz mit kívánsz, mert az isteneknek van egy olyan fura szokása, hogy valóra váltják a kívánságainkat..." nos, hát megkaptuk és hálás vagyok minden pillanatért, még azokért is, amikor az élet egy jókora tanítással próbálkozik megmutatni, hogy bizony akad még a jellemfejlődés területén korrepetálni való :) img_4305.jpg

És akkor nézzük csak, hogy jelenleg melyek a POZITÍV ELME PROGRAMOZÁST fenntartó, támogató forrásaim, ugyanis azt tapasztaltam, hogy ha a híreket és a Facebook-on áramló, néha még korábban cenzúrázatlan (még nem nyomtam "unfollow" gombot) tartalmakat olvasgatom, akkor bizony pillanatok alatt lent találom magam a kekeckedő, aggódó, ingerlékeny és reaktív üzemmódban, ami bizony senkinek sem a természetes állapota, hanem ezek a mentális fertőzés jelei (erről a poszt végén picit bővebben írok mindjárt)...

Az erőt adó, támogató forrásaim:

1) Hadd kezdjem drága Enikő kolleganőm blog posztjával, amelyet már megmutattam nektek a minap. Rengeteg energiát meríthettek az írásaiból és a poszt végén található link gyűjteményt is böngésszétek át, nagyon megéri! Köszönjük szépen drága Eni! :)

http://eniways.com/love-time-corona/?fbclid=IwAR0JkSLh71Fg0NVmJRPP3M7_srZteWinS5EjY9OGEAjgYnqEE8XVPqtTLDE

2) dr Mihalec Gábor ( pár- és családterapeuta, nemzetközi előadó és tréner, párkapcsolati sikerkönyvek szerzője) esténként 21 órai kezdettel "Pár-percek" címmel Facebook live előadásokat tart és segítséget nyújt, hogy az otthon töltött időt pozitív, friss, kapcsolatot építő és támogató gondolatokkal, érzésekkel és cselekedetekkel tudjuk gazdagítani. Szerintem szenzációsak ezek a szűk félórák Gábor mikroközösségében. Hálás vagyok, hogy kolleganőim, a Parents Club koordinátorai tálcán kínálták ezt a lehetőséget a Facebook-on. Köszönjük Gábor! Köszi lányok! <3

Link itt:

https://www.facebook.com/pg/mihalecgabor/about/?ref=page_internal

  

3) A Voiz hangoskönyvtárban található összes önfejlesztő könyv, amelyeket az elmúlt hónapokban volt szerencsém, és teremtett időm, hogy meghallgathassam. Ezek nélkül most nem sikerülne ezt a mentális és lelki állapotot fenntartani, amely elengedhetetlenül fontos a változások és teljes átalakulás idején. (a könyvek címét a poszt végén megosztom veletek.) Jelenleg ingyenesen is meghallgathatóvá tette a Voiz csapata jó néhány könyvét, ajánlom figyelmetekbe regisztrálni, nem fogjátok megbánni. Köszönjük szépen mégegyszer a Voiz csapatának !

 Link itt:

 https://voiz.hu/ideiglenesen-ingyenes-konyvek/?fbclid=IwAR2wwOZUr9rKdUt6bt115pf5ck-UNf8f0jskOJ2i5vtBhK4tcz3j5S5nH5Q

 

4) Nem titok, hogy a Voiz-ra Szabó Péteren keresztül találtam rá, az egyik előadásában hallottam a lehetőségről. Csütörtökön este pedig Péter első online webinar-ján is volt szerencsém részt venni, amelynek a címe a következő volt: “ Hogyan fejezd be az aggódást, és kezdj el élni”…kb 4 oldalt jegyzeteltem, sok mindent már én is elsajátítottam és beiktattam az életünkbe, természetesen azért akadt nem kevés új tudás is. A legfontosabb üzenet, amit magunkkal vihetünk ebből az előadásból, véleményem szerint ez volt:

Nem lehet egyszerre aggódni és hálásnak lenni.

Az aggódás negatív, romboló, lehúzó energia, a hála pedig pozitív, építő és felemelő. Amikor hálás vagy azért, amid van, akkor nem fogsz aggódni azért, ami van / volt / jön..., mert az elmében nem fér meg a két különböző előjelű érzés. Vagy aggódsz, vagy hálás vagy. Elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy ilyen emberek segítségével tudjuk az életünket szebbé, jobbá és élvezhetőbbé tenni. Köszönjük szépen Péter és csapata!

Az adás visszahallgatható lesz, amint lesz link, mutatom nektek.

 Péter Facebook oldala: https://www.facebook.com/szabopetermotivacio/

5) Az Étkezési Pszichológia Intézet is bejelentkezik Facebook live előadásokkal, ezek linkjét külön nem osztom meg, mert készülök beszámolót írni róla. Az érzelmi evés poszttal pedig még lógok is nektek, hamarosan meglesz az is. Akit érdekelne mégis az Intézet késő esti adása, akkor a Facebook oldalukon megtalálja az infókat:

 Link: https://www.facebook.com/IPEfanpage/

6) És nem utolsó sorban, viszont annál inkább KIEMELT SZINTEN említendő:  a családomnak, a szeretteimnek, a Mesterelme csapatunk tagjainak, a Spirisulis tanítóimnak, osztálytársaimnak  akikkel évekkel ezelőtt megtanultam az öngyógyítást, a mellettem maradt barátaimnak, a kollegáimnak és vezetőimnek tartozom nagy-nagy hálával és köszönettel többek között azért, hogy elfogadnak, szeretnek olyannak, amilyen vagyok és hogy rengeteget támogatnak, bíztatnak és időnként seggbe rúgnak, hogy a lehető legjobbat hozhassam ki abból, aki vagyok valójában. Köszi nektek, tudjátok, hogy rólatok beszélek :) <3

A fentiek a jelenlegi időszakban az állandó támogató, erőt adó forrásaim, hogy megőrizzem a pozitív, optimista lelkiállapotomat és tudatos döntéseket tudjak hozni, amikor döntéshelyzetbe kerülök. Amikor pedig kibillenek, tudom, hogy mit kell tennem és hogyan kell visszatalálnom a jelen(létem)be.

Pár szó még a VÍRUSOKRÓL…

A főbb mentális fertőzések, amelyek főleg a tömegszellemben jönnek létre, a következők:

 

  • Félelem
  • Pánik
  • Fanatizmus
  • Törvénytelenség
  • Babona
  • Bűn
  • Erkölcsi botlás fertőzése.

Napleon Hill – A siker törvénye IV. kötetében beszél ezekről részletesebben és nagyon hálás vagyok, hogy ezeket a fontos tudásokat is megszerezhettem, rengegeteg segít nap mint nap az egyes élethelyzetek, vagy a kapcsolataimban létrejövő szituációk helyes megítélésében…

A könyvek, amelyeket december óta olvastam / olvasok: lefotóztam nektek és a poszt alján megtaláljátok, fentebb pedig néhány életképet az elmúlt hetünkről.

Bízom benne, hogy amit leírtam, inspiráló számotokra,  és ne habozzatok, ha kérdéseket van, nagyon szívesen válaszolok.

A napokban pedig jön egy ajánlatom is étkezési pszi konzikkal kapcsolatban, pici türelmet kérek és írom a poszot róla.

Az elmúlt pár órában meghallgatott tananyag legérdekesebb és számomra jelenleg legfontosabb tanítása:

A SZÍVBŐL JÖVŐ NEVETÉS ÉS ÉNEKLÉS A CSELEKVÉS TERMÉSZETES ÖSZTÖNZŐI.

Ismertek olyan egyén(isége)t, aki úgy igazán szívből, jóízűen tud nevetni, énekelni? Nos, akkor talán ideje lenne videócsetelni vagy telefonálni vele / velük… hálistennek több ilyen kolleganőm és kollegám is van, jövő héttől lesz szerencsénk közös video meetingeket is szervezni .

Hitet, önfegyelmet és sok pozitív gondolatot, érzést és élményt kívánok nektek az elkövetkezendő hetekre!

Ha pedig kekszet szeretnétek sütni a családnak otthon, íme egy korábbi posztom egy remek recepttel (nem csak keksz nyomdával működik, bármilyen kiszúró formával elkészíthető). Gyors, ízletes és egyszerű!

Link: https://etkezestudat.blog.hu/2018/02/14/kekszek_valentin_napra

img_4312.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr5315541606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása