Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Nutellás álompalacsinta

2023. augusztus 19. - Paleonita

Mostanában elég gyakran az instagram-on látott ötletekből merítünk, legyen az akár új frizura a lányoknak, akár egy-egy finom étel vagy édesség. Ezt a most következő palacsintát a nyári szünetben már legalább tízszer elkészítettük, így hát ideje a blogomra is feltenni, hogy Ti, kedves Olvasóim, kipróbálhassátok. Az eredeti recept instagram linkjét a poszt alján megtaláljátok, némileg módosítottuk az alapreceptet a lányokkal.

amcsi_nut_pali.jpg

HOZZÁVALÓK (12-14 db palacsintához)
(a mennyiségeket duplázva írom, mert ahogy sül, úgy fogy :D):

180g sima liszt
4 egész tojás
50 g kristálycukor
1cs. vaníliáscukor
1 ek.méz
1/2 cs. sütőpor
1 csipet só
1 dl víz
olaj a serpenyő kenéséhez (opcionális)

Töltelék:
Először is Nutellából kanállal "korongokat" kenünk egy sütőpapíros tányérra vagy tálcára és lefagyasztjuk őket. (kb 30 perc alatt elég kemények lesznek és tudunk velük dolgozni)

nut.jpg

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat, cukrot, vaníliáscukrot és a mézet kézi vagy gépi habverővel homogénre keverjük (kb 1 perc). Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és a sót majd mehet a tojásos keverékbe a vízzel együtt. Jól összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk.
Felforrósított palacsintasütőben, közepes lángon sütjük úgy, hogy először egy kanálnyi tésztát beleteszünk, utána jöhet rá egy nutella korong, arra mehet egy kis tészta, hogy befedje és utána lapáttal megfordítjuk, hogy mindkét oldalról átsüljön (kb 45-60 msp / oldal a sütés idő). Porcukorral, friss gyümölcs díszítéssel tálaljuk.

belso.jpg

Recept eredeti linkje

grls.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr9318196653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása