Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Amikor ZENdül a lélek

2020. november 15. - Paleonita

Nem is olyan rég, a tavaszi kijárási korlátozás után egy régi Spirisulis társam, Márti küldött el nekem egy Youtube linket, ez volt az első virtuális találkozásom a Dharmával és Csong An Sunim Zen Mesterrel...ennek lassan 5 hónapja és augusztus végén személyesen is volt szerencsénk találkozni egy Dharma beszéden, sőt, azóta már októberben egy 4 napos Zen kezdő táborban is jártam, gyakoroltam...illetve szerda esténként rendszeresen részt veszek Budán a Győri utcában a Zen gyakorlatokon. img-8762.jpg

Hogyan is néz ki a Zen gyakorlat a hétköznapjaimban? Reggel 04:45 - 05:00 körül ébredek, és a mosdó, bőséges víz ivás és a 3-5 Földüdvözlet jóga kör után (kb 15 perc), indul is a gyakorlat: Leborulás, éneklés (ezt halkan a család és a szomszédok miatt), majd ülő meditáció (összesen kb 30-40 perc). Ha szerencsém van, ezután szokott ébredni a család és egy olyan fogadtatásban részesülhetnek, ami előtte nem létezett. Gyakorlatilag megváltozott az életünk, az otthonunk atmoszférája, a kommunikációnk, az, amit és ahogyan mondunk, teszünk és érzünk. A reaktív elmét ragyogóan kordában lehet tartani, ha az ember rendszeresen és fegyelmezetten végig csinálja a Zen gyakorlatokat, lehetőleg egyetlen napot sem kihagyva. 2,5 hónap alatt egyetlen nap sem maradt ki, csak néhányszor délelőttre tolódott az első gyakorlás, amikor valami oknál fogva nem sikerült a hajnali meditációra sort keríteni.

img-8755.JPGA táborban elképesztő hatással volt rám a mantrázás, a közös éneklés, a beszélgetések (kérdés - válaszok Csong An Sunimmal), az ülő meditációk, rengeteg régi téves nézet, hiedelem, családi karma "mutatta meg magát", amelyeken azóta is dolgozom, és a legtöbbet már sikerült teljesen megtisztítanom. Az intuícióm is egyre inkább megmutatkozik, olyan régóta vártam már erre! A napi szinten végzett 5 tibeti jóga gyakorlatok nagyon sokat segítenek, hogy jobban bírjam a lótusz ülést, és az utóbbi pár hétben már nagyon gyakran esténként, a gyerekek elalvása után is leülök 20 percet meditálni. Az egész napot egy kicsit rendezgetem a tudatomban, kitakarítom, amire nincs szükség és ami akadályozná a nyugodt, pihentető, feltöltő alvást.

img-8760.JPGA tiszta, térszerű, tükörszerű tudat elérésének pedig olyan hatása és következménye van a hétköznapi életben, amit el sem lehet képzelni, ezt meg kell tapasztalni. Már nem a régen "beragadt" módon zajlik egy esetleges vita, hiszen el se jut a párbeszéd a vitáig. Nincs sértegetés és sértődés, eltűnik a harag, a düh...megértés, belátás, belelátás van. Látható a másik ember szándéka, a valós szándéka, érezhető, amikor a nemet mondással többet segítünk, mintha mindenáron "segíteni akarnánk", és még sorolhatnám. Rendszeresen járni fogok Esztergomba az Eredeti Fény Zen Templomba a gyakorlatokat elmélyíteni, megtapasztalni a középhaladó és haladó eseményeket is. Aki pedig szívesen olvasna bővebben az eseményekről és a Zen közösség híreiről, működéséről, az alábbi linken megteheti:

https://eredetifeny.hu/

Külön köszönet Mártinak, hogy nyáron elküldted azt a linket, köszönöm a Családomnak, hogy az elvonulásaimat támogatják és a családomat a távollétem alatt is összetartják, köszönöm a Kollegáimnak, Vezetőimnek, hogy szerdánként rugalmasan kezelik a munkaidőmet és természetesen köszönöm Csong An Sunimnak és a teljes Rezidens Csapatnak, és a Zen gyakorló társaimnak a befogadást, az odaadó segítséget, a tanítást, a tükröket és a sok türelmet.

Hamarosan újra találkozunk! <3

img-8740.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr2716286762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása