Gyerekkoromban zalai nagymamánál kóstoltam először a sültpaprikát tojással, amihez a zöldségeket a kertből, a tojást pedig természetesen a tyúkólból hoztuk. Édesanyámnál is benne van a klasszikusok között, ő készíti a legfinomabbra, így hát nem is próbálom túlszárnyalni az anyai ágon örökölt receptet. Most először én is saját kis kertünk zöldségeiből készítettem, és egy kicsit megbolondítottam petrezselyemmel és a Népszínház utcai Troya-ban vásárolt fetával. Igazi ínyencség, fenséges ízkavalkád!
Hozzávalók 2 személyre:
- 8-10 db kisebb paprika
- 1 fej vöröshagyma vagy 3-4 szál újhagyma
- 1 kanál liba vagy kacsazsír
- 4 egész tojás
- ízlés szerint friss feta
- só, bors, aprított petrezselyem
Elkészítés:
Először a szeletekre vágott hagymát pirítjuk a zsíron egy serpenyőben 2-3 percig, majd rádobjuk a paprikát (tetszőlegesre vágva). 1-2 percig tovább pirítjuk, majd fűszerezzük és fedő alatt lassú tűzön 6-8 percig főzzük. A tojásokat felverjük, sózzuk, és ráöntjük a paprikára. Kb 2-3 perc alatt megsütjük, levesszük a tűzről és feta darabkákkal meg az aprított petrezselyemzölddel tálaljuk.