Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Sült paprika tojással, fetával

2020. június 30. - Paleonita

Gyerekkoromban zalai nagymamánál kóstoltam először a sültpaprikát tojással, amihez a zöldségeket a kertből, a tojást pedig természetesen a tyúkólból hoztuk.  Édesanyámnál is benne van a klasszikusok között, ő készíti a legfinomabbra, így hát nem is próbálom túlszárnyalni az anyai ágon örökölt receptet. Most először én is saját kis kertünk zöldségeiből készítettem, és egy kicsit megbolondítottam petrezselyemmel és a Népszínház utcai Troya-ban vásárolt fetával. Igazi ínyencség, fenséges ízkavalkád!sultpaprika.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8-10 db kisebb paprika
  • 1 fej vöröshagyma vagy 3-4 szál újhagyma
  • 1 kanál liba vagy kacsazsír
  • 4 egész tojás
  • ízlés szerint friss feta
  • só, bors, aprított petrezselyem

 

Elkészítés:

Először a szeletekre vágott hagymát pirítjuk a zsíron egy serpenyőben 2-3 percig, majd rádobjuk a paprikát (tetszőlegesre vágva). 1-2 percig tovább pirítjuk, majd fűszerezzük és fedő alatt lassú tűzön 6-8 percig főzzük. A tojásokat felverjük, sózzuk, és ráöntjük a paprikára. Kb 2-3 perc alatt megsütjük, levesszük a tűzről és feta darabkákkal meg az aprított petrezselyemzölddel tálaljuk.

paprika.jpgpetrus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr3515975162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása