A most következő, eredeti mexikói avokádókrém Diana Kennedy "The Essential Cuisines of Mexico" szakácskönyvéből származik. Nálunk ez a mindenkori győztes, a fehér hagymától, a csilitől és a koriandertől kapja az igazán ínyenc ízvilágot.
Hozzávalók 4 személyre:
Avokádókrém:
- 2 ek finomra vágott fehér hagyma
- 4 db „serrano” csilipaprika (vagy ízlés szerint) finomra vágva
- 3 púpozott evőkanál durvára vágott friss korianderzöld
- 3 nagyobb, jó érett avokádó
- 15 dkg friss, apróra vágott paradicsom
Tálaláshoz:
- 1 púpozott evőkanál finomra vágott fehér hagyma
- 2 púpozott evőkanál durvára vágott korianderzöld
Elkészítés:
Mozsárban vagy kézi robotgépben daráljuk össze a fehér hagymát, a csilit, a koriandert és a sót, hogy pürés állagot kapjunk.
Vágjuk félbe az avokádókat, emeljük ki a magjukat, kaparjuk ki a húsukat. Keverjük össze a csilis-hagymás pürével, 1 evőkanál paradicsomot tegyünk félre, a többit keverjük bele. Ízlés szerint fűszerezzük, tálaláskor pedig tegyük rá a maradék paradicsomot, korianderzöldet és fehér hagymát. Azonnal fogyasszuk (nem javaslom hűtőben tárolni.)