Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Királyfiból Király - Test önkép fázisok

2018. március 28. - Paleonita

Az előző részben meséltem egy kicsit a királylány és a királynő archetípusokról, most pedig elérkeztünk a maszkulin dimenzióba. Hihetetlenül fontos figyelembe venni és átgondolni, hogy ezek az időtlen formák, struktúrák és a tulajdonságaik, jellemzőik hogyan jelennek meg a mindennapokban, hogyan befolyásolják akár a test önképet és a testsúlyt is. dsc_0027_1.jpg

Az előző rész linkje itt: 

http://etkezestudat.blog.hu/2018/03/14/test_onkep_fazisok_kiralylanybol_kiralyno_kiralyfibol_kiraly 

A Királyfi

0-35 éves korig beszélünk királyfi archetípusról és ez azt mutatja, hogy a férfiak kicsit később válnak éretté, mint a nők. (0-30 éves korig: Királylány)

Számos ősi hagyomány szerint a nőknek már születésükkor egy teljesen más szintű és kifinomultabb kapcsolódása van az isteni energiákkal. A férfiaknak ezért a kapcsolódásért egy kicsit jobban meg kell dolgozni.

A királyfi felfedez, az erejével és hatalmával még nem feltétlenül felelősségteljesen kísérletezik. Úgy érzi, halhatatlan.

"...Mi ez a hatalom, ez az erő, mik ezek a vágyak, ez az étvágy...mi ez az egész itt bennem, ami annyira akar, akar valami hatalmasat, valami szépet, szexet, pénzt, pozíciót, dicsőséget, hírnevet, stb..."

A maszkulint szinte hajtja a hatalom iránti vágy, ez persze nem azt jelenti, hogy a nőben ez nincs meg, csak a férfinél ez különösen hangsúlyos.

A királyfi még nem igazán érti, hogy az isteni férfi célja a földön, hogy adjon, hogy szolgáljon. Mindenekelőtt a győzelem és a könnyebbség megtapasztalása érdekli. 

Bár léteznek olyan királyfik, akiknek etikai, erkölcsi értékrendjük a helyén van és egyfajta "kódolás" vezérli őket, hogy jó királlyá váljanak, de azért inkább ne várjunk semmit a 0-35-ös férfitól.

Amikor egy királyfiból hiányzik ez a kódolás, amikor nincs útmutatás vagy mentor a királyi energiák felé, akkor a királyfi ki van téve a veszélynek, hogy elvesszen:

-  a harcok, verekedések

- a drogok

- a túlzott alkohol

- vagy az alacsonyabb rezgésű tesztoszteron maszkulin energiák dimenziójában, és innen ritkán jut tovább.

Az átalakulás szerencsés esetben 35-45 éves kor között megy végbe, amikor is a királyfi király tanfolyamra megy. 

A Király

A király ad és az életét adja a királyságért. A király visszaad, a király egyszerre kormányoz és szolgál, mégpedig őszintén, becsületesen, erősen, udvariasan, illetve úgy, ahogy a királyságnak éppen szüksége van rá.

Rossz királyok korában élünk, amikor egy király többet és többet és még többet akar magának. (= valójában egy idős királyfi)

Több micsodát akar?

- több hatalmat

- több pénzt

- több nőt

- több szexet

- több dolgot

- stb

És ez az étvágy a legtöbbször csillapíthatatlan, a spirituális kapcsolódást pedig nehezen vagy soha nem találja meg. 

Az igazi király megtalálta a kapcsolatot a szellemi erőkkel és a fényben jár.

dsc_0266.jpg

A 45-50 fölötti férfiak és a fogyás

A férfinak kell, hogy legyen célja, tervei. Meg kell teremtenie az alapjait annak, hogy kicsoda ő és miért van itt, mi a dolga. A maszkulinnak szüksége van tervekre. Képzelj el egy 50 éves királyt, aki elvesztette a fókuszt, hogy ki ő és mit akar, mint egy elveszett lélek, hogyan kormányozza így a királyságát?

A királynak tudnia kell, hogy ki ő és mit képvisel, ettől válik jó királlyá. 

Amikor egy férfiból ez hiányzik, könnyen megtörténhet, hogy csak úgy elvan, eszik, bármikor, bármit, bármennyit...hiszen "megszületünk, élünk, aztán meghalunk"...

Kortól függetlenül, ha egy férfinak nincsenek tervei, célja, akkor könnyen lesz érzéketlen, agresszív, erőszakos és könnyen "programozható" harcra, könnyen verődik bandákba, háborúzásra, rablásra adhatja a fejét.

A király korban lévő férfit emlékeztetni kell rá, hogy nem a fogyás a lényeg. Nem is a tökéletes értékű koleszterin szint a legfontosabb. Valójában kit érdekel, ha "tökéletes" a súlyod, a koleszterin szint is beállt, azonban még mindig boldogtalan, céltalan és nyomorúságos az életed?

A férfiak meghallják ezt, az 50-es férfiak pedig nagyon is értik, érzik ezt a jelenséget, problémát.

Test önkép, súly problémák? Mert nem találta még meg a célját, a dolgát a földön. Mi végre válna a tested egészségesebbé, energikusabbá, sugárzóbbá, ha nem találtad meg, hogy mi a célod a földön és mihez hívod a tested szövetségeseddé?

Az étellel "gyógykezeljük" a problémát, ami időnként segít "kicsekkolni" a testünkből, az életünkből. Az a király korú férfi, akinek nem sikerült megtalálnia a célját az életben, inkább átcsap az öntudatlan állapotba, például kajával...

Sok érett KIRÁLYNŐRE és még több érett KIRÁLYRA van szüksége a világnak

Rajta hát, az útmutatás adott, ha pedig elakadás vagy krízis van, segítség is mindig akad.

Ha mást nem is, kérek minden Kedves Királynőt, és minden Tisztelt Királyt hogy példamutatással, kecsesen és szelíden megfogalmazott fenékbe billentésekkel ösztönözzétek és inspiráljátok a Királylányokat és Királyfikat a tanulásra, fejlődésre, tapasztalásra és az élvezettel, örömmel, jelenléttel fűszerezett lassú étkezésre.

dsc_0580.jpgFotók: Győrfi Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr6713786574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása