Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Citromtorta szülinapra

2020. július 19. - Paleonita

Múlt hétvégén szülinapot ünnepeltünk, kis barátnőnk, Zsófia lett 11 éves. Pár nappal az ünneplés előtt finoman puhatolóztunk, hogy milyen tortát enne szívesen, amikor is kiderült, hogy valami citromosat szeretne. Nos, azt hiszem, hogy sikerült egy olyan receptet találnunk és kipróbálnunk, amely mostantól bekerül a kedvenc klasszikusaink közé.

img-6867.jpg

A receptet saját ízlésünkre szabtuk, az eredetihez a linket a poszt alján találhatjátok. Szerintünk másnap még finomabb, így érdemes 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni és hűtőbe tenni.

Hozzávalók: 

A piskótához:

  • 8 evőkanál liszt, átszitálva
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 tojás
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom + citrom szeletek a díszítéshez
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 ek porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 30 dkg vaj

img-6856.JPG

Elkészítés:

1. A krémmel kezdjük, hogy amíg a piskóta elkészül, kicsit tudjon hűlni.

A tejet a pudingporral, a citrom lereszelt héjával és levével, a tojássárgákkal, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával jól összedolgozzuk. Kis lángon sűrűre főzzük. Ezután vízfürdőbe tesszük, hogy egy kicsit lehűljön.

2. Ekkor elkezdjük a piskóta elkészítését:

A sütőt előmelegítjük 170C fokra és egy tetszőleges tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.

Az átszitált lisztben elkeverjük a sütőport és a csipet sót. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket gépi habverővel felverjük. A sárgájákat a 10 dkg cukorral kikeverjük. Amikor a fehérjehab olyan állagú, hogy már nem válik el a táltól, belekeverjük a cukorral kikevert sárgáját (itt még dolgozhatunk géppel, a legalacsonyabb fokozaton.) Ezután mehet bele kanalanként az átszitált liszt és óvatosan beleforgatjuk a habba, hogy ne törjön össze a hab. Beleegyengetjük a tepsibe és tűpróbáig sütjük (20-25 perc)

3. A vajat habosra keverjük az 1 ek porcukorral és a némileg lehűlt krémbe dolgozzuk. Ezután hűtőbe tesszük, hogy teljesen jól megszilárduljon és kenhető legyen.

4. Befejező művelet: A piskótánkat félbe vágjuk, megkenjük a krém egy részével, a többivel pedig bevonjuk kívülről. Citrom karikákkal díszítjük és 1 napra vagy éjszakára hűtőbe tesszük.

img-6861.jpg

Ha elkészítitek, kiváncsiak vagyunk a véleményetekre! Jó étvágyat és még egyszer, boldog szülinapot Zsófia! <3

img-6874.jpg

Eredeti recept itt: http://www.mindmegette.hu/citromtorta-iii.recept/

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr2516037310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása