Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Joghurtos, gyümölcsös bögrés pite

2020. szeptember 08. - Paleonita

Ezt a receptet Lili egyik osztálytársának anyukájától kaptam, amikor sulikezdés előtt egy utolsót strandolt a két család a gyerekekkel. Picit változtattam az alaprecepten, saját ízlésünkre szabtam (citromhéj és vaníliás cukor került még bele). Az eredmény egy nagyon finom, puha, lágy tészta, az elkészítése pedig roppant egyszerű. A suliba is remek választás az uzsis dobozba.

img_8125.jpg

Hozzávalók:

  • 2 bögre finomliszt, átszitálva
  • 3 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor vagy vaníliarúd kikapart magja
  • csipet só
  • 1 kk szódabikarbóna
  • fél citrom lereszelt héja
  • 1 bögre görög / török zsíros joghurt
  • ½ bögre olvasztott vaj vagy olaj
  • 2 egész tojás
  • friss gyümölcs vagy befőtt a tetejére

 

Elkészítés:

 A sütőt előmelegítjük 170C fokra, légkeverésen.

Egy tálban a száraz alapanyagokat összekeverjük, egy másik tálban pedig a folyékonyat. A két tál tartalmát összekeverjük, és pl. szilikonos sütőformában elsimítjuk. Tetejére gyümölcs szeleteket teszünk, picit belenyomkodjuk. 20-25 percig sütjük. Tálaláskor ízlés szerint megszórjuk porcukorral vagy vaníliás cukorral. Langyosan a legfinomabb.

img_8120.jpgunnamed_12.jpgimg_8122.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr4816194966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása