Ezt a receptet Lili egyik osztálytársának anyukájától kaptam, amikor sulikezdés előtt egy utolsót strandolt a két család a gyerekekkel. Picit változtattam az alaprecepten, saját ízlésünkre szabtam (citromhéj és vaníliás cukor került még bele). Az eredmény egy nagyon finom, puha, lágy tészta, az elkészítése pedig roppant egyszerű. A suliba is remek választás az uzsis dobozba.
Hozzávalók:
- 2 bögre finomliszt, átszitálva
- 3 ek cukor
- 1 vaníliás cukor vagy vaníliarúd kikapart magja
- csipet só
- 1 kk szódabikarbóna
- fél citrom lereszelt héja
- 1 bögre görög / török zsíros joghurt
- ½ bögre olvasztott vaj vagy olaj
- 2 egész tojás
- friss gyümölcs vagy befőtt a tetejére
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170C fokra, légkeverésen.
Egy tálban a száraz alapanyagokat összekeverjük, egy másik tálban pedig a folyékonyat. A két tál tartalmát összekeverjük, és pl. szilikonos sütőformában elsimítjuk. Tetejére gyümölcs szeleteket teszünk, picit belenyomkodjuk. 20-25 percig sütjük. Tálaláskor ízlés szerint megszórjuk porcukorral vagy vaníliás cukorral. Langyosan a legfinomabb.