Nagyon rég nem készítettünk a lányokkal itthon muffint, mert a régi receptjeinket már untuk. Ma valahogy előkerült a konyhaszekrényből a szilikonos muffinforma szett és kerestünk a neten egy receptet. Nem is hittük volna, hogy egy új kedvenc fog belőle születni. Ilyen könnyű, pihepuha, omlós finomságot ezer éve nem ettünk. (eredeti recept a poszt alján, mi picit változtattunk rajta, pl. megfeleztük a cukor mennyiséget és került bele csipet só, tetejére étcsoki kocka).
Hozzávalók (14-16 db muffinhoz):
- 15 dkg puha vaj
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 dl tej
- 1 kk fahéj
- 2 db reszelt alma
- ízlés szerint étcsoki vagy bármilyen gyümölcs a tetejére
Elkészítés:
1. A sütőt 180C fokra előmelegítjük és egy tepsire kikészítjük a szilikonos muffinformákat.
2. A reszelt almára rászórjuk a fahéjat és félre tesszük.
3. A cukrot, a vaníliás cukrot a vajat és a tojásokat robotgéppel kb 1 perc alatt jól összekeverjük. Ekkor mehet bele a sütőporral és csipet sóval elkevert liszt, a tej, majd a jól kinyomkodott reszelt fahéjas alma. A robotgéppel jól összekeverjük. Sűrű, krémes állagú tésztát kapunk. A nyers gofri tésztához hasonló lesz a textúrája.
4. A muffinformákat 3/4-ig töltjük a tésztával, tetejükre ízlés szerint étcsoki darabkát vagy más gyümöcsöt szúrunk.
5. 20-25 percig sütjük légkeverésen.
Mennyei nasi, nyilván a vaj teszi igazán finommá ezt a tökéletes hétvégi vendégvárót...
Eredeti recept itt: