Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

5 perces, bögrés cseresznyés lepény

2020. június 10. - Paleonita

Érik a cseresznye a kertben és a kislányaim örömmel szüretelik a finom, édes, lédús szemeket. Annitól és Katitól (párom szlovákiai unokatestvéreitől) kaptam nemrég egy szuper receptet, amikor látogatóba érkezünk Kenderesre, többek között ezt az isteni lepényt is el szokták készíteni, általában különféle befőttekből. Friss cseresznyével viszont egyenesen ellenállhatatlan.

img_6277.jpg

Hozzávalók:

  • 2 bögre finomliszt
  • ½ bögre cukor
  • 1 bögre langyos tej
  • 1 dl olaj
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • magozott friss cseresznye vagy befőtt

 

Elkészítés:

A sütőt 180C fokon, légkeverésen előmelegítjük és egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk.

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük és gépi habverővel kb 1 perc alatt jól elkeverjük. Az így kapott tésztát elsimítjuk a tepsiben, és rászórjuk a gyümölcsöt. 20-25 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint vaníliás cukorral vagy porcukorral meghintjük.

img_6281.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr3615803064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása