Avokádót mindig, minden mennyiségben! Ez a különleges krémleves óriási sikert aratott egyszer egy baráti összejövetelen nálunk, ezért most nektek is megmutatom a receptet. Hagyományos tejjel és kókusztejjel is elkészíthető.
Hozzávalók: (2 személyre)
- 2 db jó érett avokádó
- 1 dl tejszín
- 2 dl hideg tej
- tej és tejszín helyett: 2 dl jó minőségű, zsíros kókusztej és 1 dl tiszta víz
- 3 dl zöldségleves (alaplé)
-1 lime vagy citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint frissen vágott petrezselyemzöld, tengeri só, frissen őrölt bors, 2-3 csepp tabasco szósz (vagy csilipor - elhagyható)
Elkészítés:
Az avokádókat félbe vágjuk, magjukat kiemeljük, a húsukat kikanalazzuk a héjukból és villával összetörjük. Turmixgépbe töltjük, mehet hozzá a kissé összevagdosott fokhagyma, a leves, a lime leve, só, bors és végül a tej és a tejszín. Kb. fél percig folyamatosan mixeljük. Akkor jó, ha pürés textúrájú. Tabasco-val ízesítjük. Jól lehűtjük. (2-3 óra) A petrezselymet aprítjuk és tálaláskor megszórjuk vele az ételt.