Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Hideg avokádókrémleves

2018. március 01. - Paleonita

Avokádót mindig, minden mennyiségben! Ez a különleges krémleves óriási sikert aratott egyszer egy baráti összejövetelen nálunk, ezért most nektek is megmutatom a receptet. Hagyományos tejjel és kókusztejjel is elkészíthető.

29670_1444692085674_1927920_n_1.jpg

Hozzávalók: (2 személyre)

- 2 db jó érett avokádó


- 1 dl tejszín

- 2 dl hideg tej

- tej és tejszín helyett: 2 dl jó minőségű, zsíros kókusztej és 1 dl tiszta víz

- 3 dl zöldségleves (alaplé)

-1  lime vagy citrom leve

- 1 gerezd fokhagyma

- ízlés szerint frissen vágott petrezselyemzöld, tengeri só, frissen őrölt bors, 2-3 csepp tabasco szósz (vagy csilipor - elhagyható)

Elkészítés:

Az avokádókat félbe vágjuk, magjukat kiemeljük, a húsukat kikanalazzuk a héjukból és villával összetörjük. Turmixgépbe töltjük, mehet hozzá a kissé összevagdosott fokhagyma, a leves, a lime leve, só, bors és végül a tej és a tejszín. Kb. fél percig folyamatosan mixeljük. Akkor jó, ha pürés textúrájú. Tabasco-val ízesítjük. Jól lehűtjük. (2-3 óra) A petrezselymet aprítjuk és tálaláskor megszórjuk vele az ételt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr413707302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása