Amikor vendéget várok, legtöbbször tepsis egytálételeket főzök, mert finomak, gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek. A mai menü egy céklás, édesburgonyás, cukkinis almás csirkecomb.
Hozzávalók és elkészítés:
- személyenként 1 egész bőrös csirkecomb, besózva, borsozva (állni hagyjuk 1-2 órát)
- só, bors, friss petrezselyem ízlés szerint
- sütéshez kókuszolaj
- 1 egész cékla
- 1 egész édesburgonya
- 1 cukkini
- 1-2 db alma
- kevés víz
A zöldségeket meghámozzuk és tetszőleges alakúra vágjuk. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral és tetszés szerint elrendezzük a zöldségeket és az almát.
A sütőt előmelegítjük 200C fokra.
Egy vastag falú serpenyőben felhevítjük az olajat, kettévágjuk a combokat (alsó-felső combra) és mindkét oldalukat szép pirosra pirítjuk (kb 3-3 perc).
A megpirított combokat a zöldségekre helyezzük, ráöntjük a pecsenyelét és még kb 1 deci vizet, megszórjuk friss vágott petrezselyemmel, alufóliával lefedjük és 30 percig sütjük légkeverésen.
Ezután levesszük a fóliát, letekerjük a hőfokot 180-190 C fokra és további 25-30 percig sütjük.
Tálaláskor friss, zöld levelesekből készült salátával tálalhatjuk.