5-10 perc alatt elkészíthető fehérjében és omega-3 zsírban gazdag reggeli ötletet mutatok be nektek. A kedvenc gluténmentes kenyeretekkel, palacsintával, vagy akár friss zöldség hasábokkal, zöld leveles salátával is kiváló választás, hosszan tartó jóllakottság ebédig vagy akár kora délutánig.
Tonhalas avokádókrém
Hozzávalók:
- 1 egész avokádó
- 80 g olajos tonhal (figyeljetek a minőségi tonhal konzervre)
- fél citrom kifacsart leve
- ízlés szerint parajdi vagy tengeri só
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
Az összes hozzávalót botmixerrel pürésítjük, majd kedvenc kenyerünkkel, zöldség hasábokkal vagy csak magában fogyasztjuk.
Serpenyős "gyorskaja" avokádóval, tojással, szalonnával
Hozzávalók:
- 3 szelet kolozsvári szalonna
- fél ek kókuszzsír
- 1 kisebb lilahagyma, vagy 1 db salotta hagyma
- fél avokádó
- 1 tojás
- só, bors, korianderzöld (vagy petrezselyem)
Elkészítés:
Serpenyőben kókuszolajon először a hagymát pirítjuk meg, utána mehetnek bele a szalonna szeletek. 3-4 perc pirítás után ráütjük a tojást és végül az avokádó. Mindössze 5-6 perc alatt elkészül. A végén fűszerezzük.
Édes-erős omlett kaporral
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- fél fej salotta hagyma vagy bármilyen édes hagyma, szeletelve
- 4 kocka főtt császár szalonna
- 3-4 karika csípős kolbász
- 1 ek kókuszolaj
- ízlés szerint só és bors
- aprított kapor a díszítéshez
Elkészítés:
A kókuszolajon pár perc alatt megpirítjuk a hagymát, a kolbászt és a szalonnát. Közben enyhén felverjük a tojásokat egy kis tálban. Ezután a serpenyőbe öntjük a tojást, fűszerezzük a sóval és a borssal és kis lángon kb 3-4 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórjuk kaporral.