A leggyorsabb és legegyszerűbb pitetészta receptemet mutatom be nektek, amit ízlés szerint sokféle gyümölcs feltéttel elkészíthettek. 5 féle gyümölccsel kipróbáltam már: sárgabarack, banán, eper, narancs és körte. Bármelyikkel jól működik, akár keverhetjük is az ízben egymáshoz illő gyümölcsöket. (mint pl. a narancsos-körtés verzióm).
2 db műanyag tál
ízlés szerint friss gyümölcs (eper, sárgabarack, körte, banán, stb
100 g darált dió (mandula is jó)
40 g gesztenyeliszt
csipet só
késhegynyi sütőpor
2 db tojás
2 ek extra szűz kókuszolaj
ízlés szerint méz vagy más édesítő
Elkészítés:
A sütőt 180C fokra előmelegítem és egy kb 18x28cm-es tepsit kibélelek szilikonos sütőpapírral.
Az egyik tálban összekeverem a liszteket, a sót és a sütőport.
A másik tálban gépi habverővel felverem a tojásokat az édesítővel és a kókuszolajjal.
Összeöntöm a két tál tartalmát, majd további 1 percig keverem a gépi habverővel.
A tésztát a tepsibe kanalazom, elsimítom, belenyomkodom a gyümölcsöket.
20-25 perc alatt légkeverésen megsütöm.
Tipp: a sárgabarackhoz jól illik a vanília, ezért a tojásos keverékbe kikaparhatunk egy fél rúd vaníliát. Az eperhez pedig a bazsalikom passzol, próbáljátok ki!
Epres:
Sárgabarackos:
Banános:
Narancsos-körtés: