Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Nem romlott el benned semmi! - 2. rész

2016. június 13. - Paleonita

Az előző részben elkezdtünk ismerkedni egy olyan szemléletmóddal, amelynek segítségével egy teljesen más, egy sokkal pozitívabb és mélyebb megértést nyerhetünk testünk jelzéseivel kapcsolatban; amelyek, igen gyakran az étkezéssel (ÉTEL = ÉLET) és az anyagcserével szorosan összefüggő tünetként jelentkeznek (pl. reflux).

Barátkoztunk a gondolattal, hogy a legjobb, amit tehetünk az az, ha örömmel fogadjuk a jelzéseket, amit ébredező test tudatunk bölcs hangja közvetít felénk...hiszen semmi sem ment tönkre bennünk, semmi sem  "gyári hibás", nincs mit megjavítani...

dsc_3112.jpg

Szerintem mindenki jól ismeri a mantrákat és azzal is tisztában van, hogy a hatásuk milyen erőteljes...hiszen rengeteg CD is kapható, amelyeken a különféle irányzatok pozitív mantráit hallgathatják a tanulni, változni és változtatni vágyók.

Nos, pont ugyanilyen mantrákat vagyunk képesek létrehozni és ismételgetni a mindennapjainkban az étkezéssel, testtel és lélekkel kapcsolatosan. És bizony egy idő után az olyan mantrák is, mint például a "Nem vagyok jól, valami tönkre ment bennem..." átveszik az irányítást felettünk!

Az, hogy hogyan cimkézünk vagy öntünk szavakba dolgokat, adott esetben nem csak felemelő, magas rezgésű, pozitív energiaként tud ránk hatni, hanem bizony toxikus energiaként is bombázhatja a testünket, lelkünket, egész lényünket.

Vegyünk egy példát.

Amikor valaki túl sokat eszik, "zabál"...megesik, hogy úgy hívjuk, akár még viccelődve is, hogy zabagép. Bárkit zabagépnek hívni, hatalmas erejű lehúzó energia! Azzal, hogy kimondunk dolgokat, életre keltjük az energiáját...ha kimondjuk, akkor az úgy van!

img_6746.JPG

Mondjak még példákat a hétköznapi mantráinkra? Nézd csak:

  • "Utálom ezt csinálni!"
  • "Szeretlek téged!"
  • "Te nem tudod ezt elvégezni...!"
  • "Olyan jól érzem magam veled."
  • "Félek, hogy el fogsz hagyni..."
  • "Dagadt vagyok."

Érzed, hogy milyen erő áramlik belőlük? 

Ezek után ha jól belegondolsz, akkor egyet fogsz velem érteni abban, hogy képesek vagyunk akár feldobni és bearanyozni egy másik ember napját...ugyanakkor ellenkezőleg is, romba is dönthetjük a hangulatát, tartósan.

Kérlek...fejezd be a saját magad ellen indított hadjáratot!

Szállj ki az ítélő székből is!

Egy olyan környezetet és belső világot kell megteremtened önmagadnak, amely támogat. Ha legbelül magad ellen harcolsz, akkor párhuzamosan egy olyan külvilág puzzle darabjait rakod össze, amely nem pártol, nem fog felemelni és így nem tudsz eljutni oda, ahova szeretnél...

Honnan tudhatod, hogy épp a Belső Bölcsességed (=Test bölcsesség) szól hozzád? Nagyon egyszerű:

Ha valami úgy igazán megragadja a figyelmedet...az érzés, amikor valamire "felkapod a fejed"...amikor valami mellet képtelen vagy elsétálni, valami felett elsiklani...

Ott leled a tanítást!

dsc_0130-001.jpgMost pedig jöjjön két nagyon egyszerű gyakorlat, amit én magam is többször elvégeztem, időnként még jegyzeteltem is az eredményeket. Ha komolyan veszed, biztosan sokat tanulsz majd önmagadról, ami pedig a kulcs a fejlődéshez, változáshoz és a gyógyuláshoz.

1. A negatív állítások "nyakon csípése"

Figyelj magadra és halld meg, amikor negatív önbírálatot folytatsz, amikor lehúzó és nem támogató mantrákat mondogatsz akár magadban, akár mások előtt. (pl. "Milyen nagy a hasam.../ Hogy meghíztam..., stb)

Engedd el ezeket...akár tedd fel a kérdést közben magadnak: 

"Hát nem butaság ez az egész, amit most mondogatok magamról?

Helyettesítsd azonnal valami pozitív kijelentéssel! (pl. Milyen szép egyenes lett a tartásom, mióta edzek.../ Mennyire energikusnak érzem magam egy végig aludt éjszaka után...stb)

Kapd magad rajta, amikor ezt-azt állítasz magadról! Légy éber! Meditálj, relaxálj - itt kezdődik a gyógyulás...

Ez egy igazán kíméletes gyakorlat, majd meglátod...

 

2. Válassz ki magadnak egy nem kívánatos szokásodat vagy tünetet

Hogyan tanít téged? 

Hogyan tölti be a Guru szerepet az életedben?

Mit tanít neked?

Ha például a krónikus fáradtságot választottad...mi sem egyszerűbb, talán egy kis pihenésre lenne szükséged?

Az életed melyik területén vagy túlterhelt? Lehet, hogy nem elég a felszínt kapargatni, mélyebbre kell tekinteni...időnként csak a puszta, lehúzó, önvádaskodó gondolataink úgy le tudnak minket fárasztani, mintha 24 órás műszakban dolgoznánk orvosi asszisztensként, nem vicc!

Mit tanít neked a tünet / szokás:

  • az Életről...?
  • Önmagadról...?
  • Másokról...?
  • a Szeretetről...?
  • az Önszeretetről...?
  • az Univerzumról...?

Hangsúlyos kérdések megfelelő időzítéssel...befogadó és változtatni akaró szándékkal karöltve együttesen eredményezik majd, hogy eljuss oda, ahova indultál

Teljesen mindegy, hogy mikor indultál...fogd fel úgy, hogy még csak most kezdődik az Utazás!

dsc_7579.JPG

Aki pedig szívesen hallgatja a kidolgozott, igazi mélységgel és mondanivalóval fűszerezett dallamokat, netalán még Enigma rajongó is, kattintson:

https://www.youtube.com/watch?v=zD6sMFyUtNk

Fotók: Győrfi Péter, Somogyi Anita

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr98807298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása