Egyszerű ételt a fűszerezéssel és rafinált hozzávalók belecserkészésével is különlegessé lehet tenni .
Mint például ez a füstös karfiolleves, amely füstölt fűszerpaprikával és füstölt virslivel készült.
Minél gazdagabb a zöldség kínálat, annál finomabb a leves.
Extra gyorsan elkészül: 10 perc előkészítés, 10 perc főzés és 10 perc pihenő (ez idő alatt pl. megteríthetünk...vagy a fotelban, kényelmesen hátradőlve relaxálhatunk...)
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 közepes fej karfiol rózsákra szedve
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma karikára vágva
- 3 db sárgarépa karikára vágva
- 2 db fehérrépa karikára vágva
- fél zellergumó kockára vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 pár füstölt virsli karikára vágva
- 1 csokor petrezselyem ( 1 ek apróra vágva, amit félre teszünk a díszítéshez)
- 2 ek zsír
- ízlés szerint fűszerek: parajdi / tengeri só, frissen őrölt feketebors, szárított oregánó, füstölt fűszerpaprika
- víz
Egy nagy, mély lábosban a zsíron kb 5-7 perc alatt megpirítjuk a zöldségeket. Fűszerezzük, felöntjük a vízzel hogy épp ellepje és 5 percig lassú tűzön főzzük. Ezután mehet bele a virsli és további 5 percig főzzük. Elzárjuk a lángot és fedő alatt 10 percig pihentetjük. Friss, aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.