Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Füstös karfiolleves

2016. május 31. - Paleonita

Egyszerű ételt a fűszerezéssel és rafinált hozzávalók belecserkészésével is különlegessé lehet tenni . 

Mint például ez a füstös karfiolleves, amely füstölt fűszerpaprikával és füstölt virslivel készült.

Minél gazdagabb a zöldség kínálat, annál finomabb a leves.

Extra gyorsan elkészül: 10 perc előkészítés, 10 perc  főzés és 10 perc pihenő (ez idő alatt pl. megteríthetünk...vagy a fotelban, kényelmesen hátradőlve relaxálhatunk...)

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 közepes fej karfiol rózsákra szedve
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma karikára vágva
  • 3 db sárgarépa karikára vágva
  • 2 db fehérrépa karikára vágva
  • fél zellergumó kockára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 pár füstölt virsli karikára vágva
  • 1 csokor petrezselyem ( 1 ek apróra vágva, amit félre teszünk a díszítéshez)
  • 2 ek zsír
  • ízlés szerint fűszerek: parajdi / tengeri só, frissen őrölt feketebors, szárított oregánó, füstölt fűszerpaprika
  • víz

Egy nagy, mély lábosban a zsíron kb 5-7 perc alatt megpirítjuk a zöldségeket. Fűszerezzük, felöntjük a vízzel hogy épp ellepje és 5 percig lassú tűzön főzzük. Ezután mehet bele a virsli és további 5 percig főzzük. Elzárjuk a lángot és fedő alatt 10 percig pihentetjük. Friss, aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

dsc_0899.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr188765036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása