A most következő palacsinta az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb receptem alapján készül. Házi lekvárral, olvasztott csokival vagy akár sós finomságokkal (kolbász, szalonna, májkrém) a tökéletes, téli vagy a "bármikor bármennyit" nasi kategória győztese.
Recept:
Az egyik tálban 2 tojást, 3 ek kókuszolajat vagy bármilyen jó minőségű olajat, pici vaníliát, 2 ek növényi tejet és kb 1 mokkás kanál borecetet gépi habverővel elkeverünk.
A másik tálba mérünk 1 bögre (250 ml) gesztenyelisztet, 2 csipet sót, ízlés szerint mézet(elhagyható, ha nem akarjuk túl édesre) és egy csipet szódabikarbónát.
Összeöntjük és tovább keverjük a géppel. Gofri tészta állagú masszát kapunk, és kb 4 db palacsintát sütünk belőle pici olajon, alacsony hőfokon, serpenyőben.