Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Téli caprese

2018. február 21. - Paleonita

Az olasz konyha iránti rajongás a családunkban évről évre egyre intenzívebb, amit jól mutat a most következő, téliesített verziójú caprese recept is.

img_4317_1.jpg

Mivel nincsen paradicsom szezon, kitaláltam, hogy sült céklával próbáljuk ki az egyik kedvenc salátánkat. Az eredmény minket is meglepett, egy hihetetlenül ínyenc ízkavalkád, a Bretagne-ban tanult salottahagymás, balzsamecetes öntet pedig telitalálat.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 egész sült cékla (a céklákat héjastul egyenként alufóliára tesszük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, becsomagoljuk és 200C fokon, légkeverésen 60-70 percig sütjük)
  • 300 g bivaly mozzarella

Az öntethez:

  • 2 ek balzsamecet
  • 1 kisebb salottahagyma, vagy 2 gerezd fokhagyma apró kockára vágva
  • 1-2 csipet tengeri só
  • frissen őrölt feketebors
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • friss bazsalikom levelek a díszítéshez

Elkészítés:

Az öntethez először a balzsamecetet, a sót, borsot és a hagymát egy kis tálban jól összekeverjük. Ekkor hozzá adjuk az olívaolajat és villával homogén állagúra keverjük. Félre tesszük.

A céklát, ha teljesen kihűlt, meghámozzuk. A mozzarellát és a sült céklát tetszőleges, de hasonló szeletekre vágjuk és egy tányéron ízlésesen elrendezzük. Az öntetet még egyszer villával jól átkeverjük és meglocsoljuk vele a salátát. Bazsalikom levéllel díszítjük. Friss kenyérrel, baguette-tel vagy önmagában fogyasztjuk.

img_4314.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr513688734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása