Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Tonhalas-tojásos rakottkel

2017. október 27. - Paleonita

Tonhal imádó időszakom egyik szüleménye ez a rakottkel. Bárki kóstolta, mindig recept diktálás lett az eredménye. Egyszerű és mégis különleges, ünnepi vacsorákra is jó szívvel ajánlom. Gyerekek kedvence is lehet, főleg, ha bevonjuk őket a rétegezés munkafolyamat örömeibe.

tonhalas_rakottkel.jpg

Hozzávalók:

1 fej lilahagyma apróra vágva
fél fej főtt kelkáposzta
1 nagyobb sárgarépa, reszelve
1 közepes cukkini, reszelve
6 db főtt tojás
1 citrom
személyenként 1 db olajos konzerv tonhal (80 g / fő)
3-4 ek kókuszolaj vagy zsír + egy kevés a kenéshez

bors
őrölt kakukkfű

Elkészítés:

A zsíron megpirítjuk a hagymát és a reszelt répát. Kb 3-4 perc pirítás után hozzáadjuk a tonhalat és a reszelt cukkinit. Fűszerezzük és további 5 percig főzzük. Közben a főtt tojásokat tojás szeletelővel karikákra vágjuk, félretesszük. A főtt kelkáposztát is leveleire szedjük. 
Előmelegítjük a sütőt 180C fokra és kizsírozunk / olajozunk egy kb 20x20 cm-es kis tepsit. 
Elkezdjük a rétegezést: alulra kerül a káposzta, aztán a tonhalas töltelék, majd a tojás karikák. A felső réteg káposzta levél legyen és erre kerülnek a citrom karikák. Ecsettel kenjük meg bőségesen zsírral / olajjal. 
Toljuk be a sütőbe és süssük pirulásig (kb 25-30 perc).

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr6513101746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása