Ma ismét korán keltette a családot Anna baba, így hát bőven volt időm vásárolni reggel a csarnokban, edzeni, majd alvás időben összedobni ezt finom, édes, vibráló színű tápanyagbomba főzeléket. Télen heti szinten menüre fogom tűzni, annyira egyszerű és laktató. Sült kolbásszal, maradék sült hússal vagy főtt tojással tökéletes ebéd vagy vacsora. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Hozzávalók és elkészítés:
- 1 nagyobb édesburgonya, hámozva és kockára vágva
- 1 cékla, hámozva és kockára vágva
- 1 cukkini, hámozva és kockára vágva
- kb 1,5 liter alaplé, csontleves vagy húsleves
- só, bors, olívaolaj
Feltétnek sültkolbász vagy bármilyen maradék hús, főtt tojás, stb.
A levesben először a burgonyát és a céklát főzöm kb 10 percig, majd hozzáadom a cukkinit. További 4-5 percig főzöm, sózom, borsozom. Pár szem főtt zöldséget kiveszek belőle egy tányérra, a többit pedig leturmixolom.
Végül olívaolajjal, a zöldség kockákkal és a választott feltéttel tálalom.