Íme 2 gyorsan elkészíthető munkaebéd a "tengerből"...
Pirított királyrák párolt zöldségekkel, 10 perc alatt:
Hozzávalók:
- 1-2 ek zsír
- 1 fej lilahagyma, szeletelve
- 1 répa, karikára vágva
- 1/4 zellergumó, tetszőlegesre vágva
- 1/4 fej kelkáposzta, csíkokra vágva
- ízlés szerint kakukkfű, só, bors
- 1 adag tisztított királyrák
- ízlés szerint fokhagyma, citrom
Elkészítés:
Az egyik serpenyőben a zöldségeket pároljuk meg 5-7 perc alatt a zsíron, majd fűszerezzük.
A másik serpenyőben 3-4 perc alatt a rákokat pirítjuk meg fokhagymával, közben facsarunk rá citromlevet és borsozzuk.
***
Lazac steak párolt brokkolival, 15 perc alatt:
Hozzávalók:
- 1 szelet bőrös lazac
- 1 ek kókuszolaj vagy valamilyen zsír
- só
- citromkarika és ízlés szerint zöldfűszer a díszítéshez
Elkészítés:
A brokkolit kb 15 perc alatt félpuhára pároljuk (én szűrőbe helyezem és forrásban lévő víz fölé teszem, fedővel lefedve)
A halat szobahőmérsékletű állapotban a legcélszerűbb sütni, így sokkal gyorsabban átsül. Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat a lehető legforróbbra, besózzuk a halat minden oldalán és a bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük. Közepes lángon minden oldalát kb 2 percig sütjük.
Citrommal és fűszerezve tálaljuk a brokkolival.