Állítom, hogy ez az eddigi legérdekesebb főzelék receptem. Spontán elgondolás eredménye, hogy gyömbért és fokhagymát használtam az ízesítéshez. Nagyon jó választás volt.
- 1,5 liter alaplé
- ¼ fej kelkáposzta, csíkokra vágva
- 1 nagyobb sárgarépa, karikára vágva
- fél zellergumó, felkockázva
- ujjnyi vastag, kb 2 cm-es gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- olívaolaj a tálaláshoz
Az alaplében feltesszük a zöldségeket és kb 15- 20 percig főzzük. Levesszük a tűzhelyről és a megfőtt zöldségekből kiveszünk kb 2 evőkanállal (ez majd a díszítéshez kell), beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, majd leturmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, felforraljuk és ízlés szerint sózzuk. Húspogácsával vagy fasírttal és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.