Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Füstös brokkolikrémleves fokhagyma csipsszel

2017. február 01. - Paleonita

Első ránézésre egy újabb uncsi brokkolikrémleves...gondolnánk, de ne ítéljünk a külső alapján!

dsc_1548.JPG

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej brokkoli, rózsákra szedve
  • 1 db fehérrépa apróra vágva
  • 5 dkg füstölt szalonna (pl. Kolozsvári)
  • 1 liter alaplé vagy víz (esetleg a kettő együtt)
  • só, bors
  • 1 ek zsír vagy 2 ek olaj a sütéshez
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra reszelve

 Elkészítés:

A fokhagyma szeleteket kisütjük a zsírban és szalvétára szedve félre tesszük.

Az alaplében a zöldségeket és a szalonnát 15 percig lassú tűzön főzzük. Turmixgépbe tesszük és a kívánt állagúra turmixoljuk (botmixerrel is működik). Ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, a fokhagyma csipsszel tálaljuk.

fotorcreated.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr3412174218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása