Első ránézésre egy újabb uncsi brokkolikrémleves...gondolnánk, de ne ítéljünk a külső alapján!
Hozzávalók:
- 1 közepes fej brokkoli, rózsákra szedve
- 1 db fehérrépa apróra vágva
- 5 dkg füstölt szalonna (pl. Kolozsvári)
- 1 liter alaplé vagy víz (esetleg a kettő együtt)
- só, bors
- 1 ek zsír vagy 2 ek olaj a sütéshez
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra reszelve
Elkészítés:
A fokhagyma szeleteket kisütjük a zsírban és szalvétára szedve félre tesszük.
Az alaplében a zöldségeket és a szalonnát 15 percig lassú tűzön főzzük. Turmixgépbe tesszük és a kívánt állagúra turmixoljuk (botmixerrel is működik). Ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, a fokhagyma csipsszel tálaljuk.