Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Lazacos zöldséges rizstészta

2016. május 16. - Paleonita

Bemutatom nektek a thai gyors ételeim közül az egyik kedvencemet. Pár évvel ezelőtt kezdtem el ismerkedni a pálcikákkal is és már egész jól megy vele a lassú evés...ami azért nagyon lényeges, mert mindig is a gyorsan lapátolók közé tartoztam. Ez viszont roppant egészségtelen és káros az emésztésre is. Épp erről olvasok egy könyvet, így hát hamarosan lesz egy poszt a legfontosabb ismeretekről és tapasztalatokról.

Addig is jöjjön ez a kellemesen krémes, fűszeres, lazacos finomság, amihez a hozzávalók nagy részét a nagyobb Spar áruházakban is megtaláljátok, mint például ezt az organikus, füstölt lazacot ( 100 g-os kiszerelés mindössze 1.000,- Forintért)

wp_20160513_12_01_51_pro_2_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 2 személy részére:

  • 100 g thai rizstészta
  • 100 g füstölt lazac szeletek
  • ízlés szerint vegyes zöldségek (a Spar-ban kapható zöldséges pultból válogatva: kelkáposzta, póréhagyma, répa, fehér káposzta, újhagyma - két személyre elegendő a kis dobozt megtölteni)
  • 1 dl zsíros kókusztej (Aroy-d)
  • 1 ek kókuszzsír
  • só, bors, gyömbérpor, és csili (elhagyható)
  • metélő saláta levelek a díszítéshez
  • extra szűz olívaolaj a tálaláshoz

Elkészítés:

Serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt és a zöldségeket pár perc alatt megpirítjuk. Rádobjuk a tetszőleges kockákra vágott lazacot, fűszerezzük és további 2-3 percig pirítjuk. Ráöntjük a kókusztejet, forralunk egyet rajta és elzárjuk a lángot. 

A rizstésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük majd leszűrjük. Összeforgatjuk a halas szósszal és azonnal tálaljuk. Olívaolajjal meglocsoljuk.

dsc_0728-001.JPG

Barátnőm jött át ebédre, az erkélyünkön terítettem meg és igazán kellemes pillanatokat teremtettünk a belvárosi forgatag közepén, amihez semmi másra nincs szükség, mint egy finom étel és kellemes társaság.

dsc_0736-001.JPG

Éljen a "slow food" a rohanó város közepén!

:)

dsc_0739.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr198722782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása