Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Dupla csokis gesztenyetorta

2018. február 21. - Paleonita

Igazi őszi-téli finomság, amit anno még a Borkonyha étteremben töltött gyakorlati időm alatt fel is tettek egy hétre a heti ajánlatba, mint tej-cukor és gluténmentes desszert. Igazán boldog és büszke voltam, és tényleg szuper jó kis recept, érdemes kipróbálni. A recepthez az ötletet Paleovital blogról merítettem, ezúton is köszönöm drága Márti tanárnőnek! (link alább)

474886_4600174650766_306788493_o.jpg

Amire szükség lesz:

2 keverőtál, 1 habverő, 1 kerek csatos tortaforma, szilikonos sütőpapír

Hozzávalók:

- 80 g kókuszolaj 
- 3 ek méz vagy valamilyen természetes édesítő
- 6 tojás, szétválasztva
- 1 cs. natúr gesztenyemassza (250 g) 
- vaníliapaszta, vagy vaníliarúd kikapart magja
- 50 g jó minőségű min. 70%-os étcsoki (lereszelve kis lyukú reszelőn,
vagy késsel nagyon apró forgácsokra vágva)

Máz:

- 50 g jó minőségű min. 70%-os étcsoki
- 1 púpozott ek. holland "extra brut" kakaópor
- 150 ml kókusztej
- ízlés szerint 1 - 2 ek méz (akácméz)

Először elkészítjük a csokimázat, hogy jól le tudjuk hűteni, amíg
készül a tészta (praktikus tanács: vízfürdő, majd kb. fél óra
fagyasztó)

A csokit, a kakaóport és a kókusztejet összekeverjük egy főzőedényben,
és felforraljuk. Elvileg pár perc alatt kellő sűrűségű lesz, ekkor
levesszük a tűzről és mehet bele a méz. Jól lehűtjük.

Tészta elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt légkeverésen 170C fokra.

Kibéleljük a formánkat sütőpapírrral.

Az egyik keverőtálban a kókuszolajat a mézzel és a vaníliával
homogén állagúra keverjük. Ehhez egyenként hozzá keverjük a tojássárgájákat.
Ezután mehet bele a natúr gesztenyemassza, majd a lereszelt v.
forgácsokra vágott csoki. (mindent elektromos habverővel )

Félretesszük, és felverjük a másik tálban a tojásfehérjéket. A két masszát óvatosan összekeverjük (először a fehérjehab egyharmadával fellazítjuk a gesztenyés masszát, majd az egészet összeforgatjuk, hogy homogén tésztát kapjunk.)

Beletöltjük a sütőformánkba, majd kb. 25 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt a tészta is és a krém is teljesen lehűlt (kb olyan
állagú lesz, mint a nutella), egyenletesen rákenjük. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára. 

 Eredeti recept: https://paleovital.hu/?p=11759

 

420864_3400515540038_208960878_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr3113685242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása