Tonhal imádó időszakom egyik szüleménye ez a rakottkel. Bárki kóstolta, mindig recept diktálás lett az eredménye. Egyszerű és mégis különleges, ünnepi vacsorákra is jó szívvel ajánlom. Gyerekek kedvence is lehet, főleg, ha bevonjuk őket a rétegezés munkafolyamat örömeibe.
Hozzávalók:
1 fej lilahagyma apróra vágva
fél fej főtt kelkáposzta
1 nagyobb sárgarépa, reszelve
1 közepes cukkini, reszelve
6 db főtt tojás
1 citrom
személyenként 1 db olajos konzerv tonhal (80 g / fő)
3-4 ek kókuszolaj vagy zsír + egy kevés a kenéshez
só
bors
őrölt kakukkfű
Elkészítés:
A zsíron megpirítjuk a hagymát és a reszelt répát. Kb 3-4 perc pirítás után hozzáadjuk a tonhalat és a reszelt cukkinit. Fűszerezzük és további 5 percig főzzük. Közben a főtt tojásokat tojás szeletelővel karikákra vágjuk, félretesszük. A főtt kelkáposztát is leveleire szedjük.
Előmelegítjük a sütőt 180C fokra és kizsírozunk / olajozunk egy kb 20x20 cm-es kis tepsit.
Elkezdjük a rétegezést: alulra kerül a káposzta, aztán a tonhalas töltelék, majd a tojás karikák. A felső réteg káposzta levél legyen és erre kerülnek a citrom karikák. Ecsettel kenjük meg bőségesen zsírral / olajjal.
Toljuk be a sütőbe és süssük pirulásig (kb 25-30 perc).