Katánál, a Klauzál téri csarnokban található szuper zöldséges standon remek gomba kínálat van mostanság. Nagyon szeretek oda járni, ezért egyre gyakrabban kerülnek menüre nálunk gombából készült fogások.
Pörkölt helyett most ezt a gyors, párolt finomságot dobtam össze kedves barátnőm tanácsára...aki azt javasolta, hogy inkább így készítsem el...mert sokkal finomabb lesz. Igaza lett!
Hozzávalók:
fél kg laska
1 ek zsír
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
fél piros kaliforniai paprika
szárított, frissen őrölt rozmaring
parajdi só / tengeri só
frissen őrölt feketebors
olívaolajban eltett fürjtojás
Elkészítés:
A laskát leöblítjük és tetszőleges darabokra vágjuk. A hagymákat és a paprikát kockára vágjuk, majd felhevítjük a zsírt egy mély peremű serpenyőben és kb 2-3 percig pirítjuk őket. Ezután jöhet a laska és a fűszerek. A sót csak a végén adjuk hozzá, ha már elzártuk a lángot. Ízlés szerint 5 vagy 10 percig pároljuk. Feltétnek főtt tojást vagy aki ismeri és kedveli, olívaolajban eltett fürjtojást tálalunk hozzá.