Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Rozmaringos párolt laska fürjtojással

2017. január 27. - Paleonita

Katánál, a Klauzál téri csarnokban található szuper zöldséges standon remek gomba kínálat van mostanság. Nagyon szeretek oda járni, ezért egyre gyakrabban kerülnek menüre nálunk gombából készült fogások.

Pörkölt helyett most ezt a gyors, párolt finomságot dobtam össze kedves barátnőm tanácsára...aki azt javasolta, hogy inkább így készítsem el...mert sokkal finomabb lesz. Igaza lett!
laska_furjtojas.jpg

Hozzávalók:

fél kg laska
1 ek zsír
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
fél piros kaliforniai paprika
szárított, frissen őrölt rozmaring
parajdi só / tengeri só
frissen őrölt feketebors
olívaolajban eltett fürjtojás

Elkészítés:

A laskát leöblítjük és tetszőleges darabokra vágjuk. A hagymákat és a paprikát kockára vágjuk, majd felhevítjük a zsírt egy mély peremű serpenyőben és kb 2-3 percig pirítjuk őket. Ezután jöhet a laska és a fűszerek. A sót csak a végén adjuk hozzá, ha már elzártuk a lángot. Ízlés szerint 5 vagy 10 percig pároljuk. Feltétnek főtt tojást vagy aki ismeri és kedveli, olívaolajban eltett fürjtojást tálalunk hozzá.

file_2.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr7112160011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dreamhotep 2017.03.18. 13:31:33

szia, tisztelettel megjegyezném, hogy a laska az tészta. a laskagomba az a laskagomba. laskából készül pl az öhöm, ismertebb nevén a slambuc.
süti beállítások módosítása