Rengeteg szilva termett anyuéknál és az egyik kedvenc alap pite receptemet mutatom be nektek ezzel a szaftos, pikáns, istenifinom gyümölccsel.
Úgy írtam meg a receptet, hogy mérlegre se legyen szükség az elkészítésekor.
25 cm átmérőjű pite sütőforma (én üveget használtam)
12-14 szem jó érett, nagy szemű szilva (magozva, felezve)
3 egész tojás
20 g kókuszreszelék (2 ek)
80 g gesztenyeliszt (8 ek)
1 csipet sütőpor
1 csipet só
ízlés szerint fahéj
2 ek kókuszolaj (vagy más, semleges ízű paleo olaj)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170C fokra.
Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket, a gesztenyelisztet, a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat gépi habverővel kb 1 percig verjük, majd hozzáadjuk az olajat és kb fél percig tovább verjük.
Összeöntjük a két tál tartalmát és homogén állagúra keverjük (még mindig a géppel dolgozunk, magas fokozaton).
Egy jó sűrű de önthető tésztát kapunk, amit rögtön bele is teszünk a sütőformánkba. A felezett szilvákat a héjas felükkel lefelé fordítva rátesszük a tésztára, megszórjuk fahéjjal és betoljuk a forró sütőbe.
20 perc alatt megsül (érdemes a közepét az ujjunkkal megnyomni, hogy biztosan átsült-e).