Ezt a kekszet többször elkészítettük itthon, mert egyszerű, gyors és bárki jött vendégségbe, kávé, tea mellé tökéletes traccsparti kísérő. A recepthez az ötlet Pocak Pannától származik (link alább).
Hozzávalók (12 db kekszhez):
- 100 g mandula
- 30 g zabpehely
- 40 g kókuszreszelék
- 2 egész tojás
- 20 g kókuszolaj
- 1 ek méz (vagy más természetes édesítő ízlés szerint)
- csipet tengeri só
- csipet szódabikarbóna
Díszítés: aszalt vörösáfonya
Elkészítés:
A sütőt 180C fokra előmelegítjük. A mandulát, kókuszreszeléket és zabpelyhet aprító gépben finomra daráljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, golyókat formázunk a tésztából, rátesszük a tepsire. Fogunk egy poharat, benedvesítjük az alját és keksz vastagságúra (kb fél cm) lapítjuk a golyókat. A közepükbe nyomkodunk 1-2 szem aszalt vörösáfonyát. Betoljuk a forró sütőbe és pirulásig sütjük (12-14 perc).
Eredeti recept: http://pocakpanna.blogspot.hu/2011/10/haztartasi-keksz-paleo-konyhaban-paleo.html