Amikor először megnéztem a videót, ahol bemutatják a különféle finomságokat karfiol tésztából készítve, nem hittem el, hogy tényleg ilyen egyszerű a művelet. Elsőként a pizzát teszteltem és valóban szuper jól működik, mindemellett pedig hihetetlenül finom!
- 1 fej karfiol
- 100 g mozzarella vagy trappista sajt, reszelve
- ízlés szerint szárított és / vagy friss fűszerek: oregánó, kakukkfű, bazsalikom
- 1 tojás
- 2 ek paradicsompüré (ízlés szerint oregánóval vagy más zöldfűszerrel ízesítve)
- ízlés szerint pizza feltétek (spenótlevél, sonka, kolbász, olívabogyó, zöldségek, reszelt sajt)
A sütőt előmelegítjük 250C fokra.
A karfiolról levágjuk a szárakat és a leveleket. Robotgéppel vagy nagy lyukú reszelővel lereszeljük (karfiol rizs). Mikrosütőben 4 percig „főzzük”. (Aki nem használ mikrót, sózza be és hagyja 30 percig állni).
Kivesszük, kicsit besózzuk, összekeverjük és konyharuhába csavarva lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk a levét, amennyire csak lehet. Egy edénybe tesszük a kinyomkodott karfiolrizst és összekeverjük a tojással, sajttal, fűszerekkel. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a kezünkkel kör alakú formára egyengetjük .
15 perc alatt elősütjük, majd kivesszük, rákenjük a paradicsompürét, rátesszük a feltéteket és további 5 percig sütjük (vagy addig, amíg a sajt szépen ráolvadt.
Eredeti recept: