Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Pizza karfiol tésztából

2017. szeptember 19. - Paleonita

Amikor először megnéztem a videót, ahol bemutatják a különféle finomságokat karfiol tésztából készítve, nem hittem el, hogy tényleg ilyen egyszerű a művelet. Elsőként a pizzát teszteltem és valóban szuper jól működik, mindemellett pedig hihetetlenül finom!

unnamed-001.jpg

Hozzávalók és elkészítés:

  • 1 fej karfiol
  • 100 g mozzarella vagy trappista sajt, reszelve
  • ízlés szerint szárított és / vagy friss fűszerek: oregánó, kakukkfű, bazsalikom
  • 1 tojás
  • 2 ek paradicsompüré (ízlés szerint oregánóval vagy más zöldfűszerrel ízesítve)
  • ízlés szerint pizza feltétek (spenótlevél, sonka, kolbász, olívabogyó, zöldségek, reszelt sajt)

A sütőt előmelegítjük 250C fokra.

A karfiolról levágjuk a szárakat és a leveleket. Robotgéppel vagy nagy lyukú reszelővel lereszeljük (karfiol rizs). Mikrosütőben 4 percig „főzzük”. (Aki nem használ mikrót, sózza be és hagyja 30 percig állni).

Kivesszük, kicsit besózzuk, összekeverjük és konyharuhába csavarva lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk a levét, amennyire  csak lehet. Egy edénybe tesszük a kinyomkodott karfiolrizst és összekeverjük a tojással, sajttal, fűszerekkel. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a kezünkkel kör alakú formára egyengetjük .

15 perc alatt elősütjük, majd kivesszük, rákenjük a paradicsompürét, rátesszük a feltéteket és további 5 percig sütjük (vagy addig, amíg a sajt szépen ráolvadt.

Eredeti recept:

https://www.buzzfeed.com/mercedessandoval/learn-how-to-use-cauliflower-in-so-many-ways-with-these-9?utm_term=.yw5JV4zDk#.xykbBoqy6

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr8612878064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása