Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Májas, brokkolis, gombás töltött csirkecomb

2017. március 31. - Paleonita

Édesanyám készíti a világ legfinomabb töltött csirkéjét...így hát ehhez a recepthez az inspirációt is tőle vettem - egy kis átalakítással.  A brokkoli és a máj igazi tápanyag és vitaminbomba, a gomba pedig csak fokozza az ízeket...a csirkecombról és a finom, ropogósra sült bőréről nem is beszélve. A kedvencem. 

majas_gombas.jpg

Hozzávalók és elkészítés 2 személyre:

- 2 db egész csirkecomb, bőrével

- 250 g laska gomba vagy csiperke

- 200 g máj (én borjúmájat használtam)

- 1 fej vöröshagyma

- 3-4 brokkoli rózsa

- jó minőségű zsír vagy olaj a sütéshez (én extra szűz kókuszolajat használok)

- ízlés szerint só, bors, majoranna

- köretnek pl. 1 egész édesburgonya, főzőbanán

Először a tölteléket készítjük el: zsíron vagy olajon megpirítjuk a kockára  vágott hagymát, tetszőlegesre vágjuk a gombát és a brokkolit, rádobjuk és addig pirítjuk, amíg a gombának majdnem teljesen elfőtt a leve. Ekkor mehet rá a kisebb darabokra vágott máj, majd borssal és majorannával fűszerezzük. Kb 5-7 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről és ekkor sózzuk. Félretesszük egy kicsit hűlni.

A sütőt előmelegítjük 190C fokra. A csirke combokat besózzuk minden oldaláról (a bőr alatt is). A tölteléket ízlés szerint vágódeszkán késsel kicsit jobban összevágjuk - én rusztikusan szeretem (lehet botmixerrel is, így krémesebb lesz), majd betöltjük a csirkelábak bőre alá. Egy tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, kikenjük olajjal vagy zsírral, édesburgonyát vagy más zöldséget rakosgatunk rá, utána jöhetnek a combok. Alufólia alatt 20 percig sütjük, majd fólia nélkül 15-20 perc alatt megpirítjuk.

unnamed_1_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr9312389809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása