Ezt a két finom krémet magában is el lehet kanalazni, vagy egy szelet kedvenc kenyerünkből készült piritósra, paprikára kenve...esetleg 1-2 levél salátába tekerve.
Tökéletes reggeli, délig garantált energia és jó közérzet.
Csirkemájkrém
Gyerekkoromban nagyon szerettem a májkrémet és emlékszem, hogy képes voltam a konzerves verziót akár magában is elkanalazgatni. Ez a házi májkrém egy 30 perces projekt. A fűszerek variálhatóak, én most friss petrezselyemmel és szárított majorannával készítettem.
Hozzávalók:
fél kg csirkemáj
2 kanál libazsír
izlés szerint só
frissen őrölt feketebors
majoranna
petrezselyem
Elkészítés:
A zsírt egy serpenyőben felhevítem, rádobom a májat, majorannával és a borssal fűszerezem, majd közepes hőfokon fedő alatt megsütöm (kb 6-8 perc).
A petrezselymet felaprítom és a felét rászórom. Átöntöm az egészet egy magas falú tálba, sózom és botmixerrel pürésítem. A végén a maradék petrezselyemet is belekeverem.
Tipp: uborkával, angolzellerrel és sárgarépával isteni!
*****
Tojáskrém
Csak semmi körítés, ez a tojássaláta még magában is elkanalazható. Zöldség karikákra vagy paleo kenyérre kenve pedig kiváló reggeli vagy akár vacsora az egész családnak.
Hozzávalók:
4 db főtt tojás, hámozva (főzési idő: forrástól számított 10 perc)
1 kisebb fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
3 tk dijon-i mustár
2 ek libazsír
4-6 csipet só
frissen őrölt feketebors
Elkészítés:
A tojásokat villával vagy tojásvágóval aprítom. Hozzáadom az összes hozzávalót, összekeverem és pár órára jól behűtöm.
Tipp: friss petrezselyemmel vagy egyéb zöldfűszerrel is ízesíthetjük.