Szédületes cseresznye és meggy termésünk van ebben a szezonban, ezért szinte minden hétvégén izzik a sütő, hogy vendégeinket, családtagjainkat és szomszédainkat finom, gusztusos és egyszerűen elkészíthető finomságokkal kínálhassuk meg.
Figyelem, alaprecept következik, szinte bármilyen nyáron termő gyümölccsel működik!
Hozzávalók:
5 db tojás, szétválasztva
ízlés szerint édesítő (én 1 ek mézet használtam)
5 csapott ek átszitált gesztenyeliszt
fél kk sütőpor
ízlés szerint friss, magozott cseresznye /meggy /sárgabarack, stb
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160C fokra és egy kisebb sütőformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy tálban.
Egy másik tálban az édesítőt és a tojássárgáját is pár percig gépi habverővel verjük.
A két tál tartalmát egy spatulával összekeverjük, majd az átszitált lisztet is óvatosan belekeverjük.
A tésztát a tepsibe öntjük, rászórjuk a meggyet és légkeverésen kb 35-40 percig sütjük (tűpróba).
Ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával és visszatoljuk a sütőbe.