Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Cseresznyés piskóta

2016. június 13. - Paleonita

Szédületes cseresznye és meggy termésünk van ebben a szezonban, ezért szinte minden hétvégén izzik a sütő, hogy vendégeinket, családtagjainkat és szomszédainkat finom, gusztusos és egyszerűen elkészíthető finomságokkal kínálhassuk meg.

wp_20160604_18_02_19_rich.jpg

Figyelem, alaprecept következik, szinte bármilyen nyáron termő gyümölccsel működik!

wp_20160604_17_28_12_rich_3_1.jpg

Hozzávalók:

5 db tojás, szétválasztva
ízlés szerint édesítő (én 1 ek mézet használtam)
5 csapott ek átszitált gesztenyeliszt
fél kk sütőpor
ízlés szerint friss, magozott cseresznye /meggy /sárgabarack, stb

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 160C fokra és egy kisebb sütőformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy tálban.
Egy másik tálban az édesítőt és a tojássárgáját is pár percig gépi habverővel verjük.
A két tál tartalmát egy spatulával összekeverjük, majd az átszitált lisztet is óvatosan belekeverjük.
A tésztát a tepsibe öntjük, rászórjuk a meggyet és légkeverésen kb 35-40 percig sütjük (tűpróba).
Ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával és visszatoljuk a sütőbe.

 

meggyes_piskota.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr658806726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása