Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Natúr sárgabaracklekvár

2017. július 17. - Paleonita

2 éve főztem először mindenmentes lekvárt és annyira jól sikerült, hogy idén újra elkészítettem. Az alábbiakban olvashatjátok a receptet és egy szűk 2 perces videót is megosztok, amelyben elmondom a roppant egyszerű módszert.

barack.jpg

Natúr sárgabarack lekvár elkészítése:

A barackokat alaposan, több vízben megmossuk és kimagozzuk. Kicsit összevagdossuk és egy nagy lábosba tesszük. Kézzel összenyomkodjuk és közepes lángon kb 30-40 percig főzzük. 

Alaposan kimosott és megszárított üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejüket, fejjel lefelé fordítjuk őket és pár percet így hagyjuk pihenni.

Száraz dunsztba helyezzük őket kb 4 napra, majd száraz, hűvös helyre (spejz vagy kamra polcára) tesszük őket.

Felbontás után hűtőben pár napig eláll. (kb 5 napig)

Fogyasztáskor ízlés szerint jó minőségű mézzel ízesítjük.

Próbáljátok ki!

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=7dTz6GxxoxM&feature=youtu.be

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr6412669149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása