2 éve főztem először mindenmentes lekvárt és annyira jól sikerült, hogy idén újra elkészítettem. Az alábbiakban olvashatjátok a receptet és egy szűk 2 perces videót is megosztok, amelyben elmondom a roppant egyszerű módszert.
Natúr sárgabarack lekvár elkészítése:
A barackokat alaposan, több vízben megmossuk és kimagozzuk. Kicsit összevagdossuk és egy nagy lábosba tesszük. Kézzel összenyomkodjuk és közepes lángon kb 30-40 percig főzzük.
Alaposan kimosott és megszárított üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejüket, fejjel lefelé fordítjuk őket és pár percet így hagyjuk pihenni.
Száraz dunsztba helyezzük őket kb 4 napra, majd száraz, hűvös helyre (spejz vagy kamra polcára) tesszük őket.
Felbontás után hűtőben pár napig eláll. (kb 5 napig)
Fogyasztáskor ízlés szerint jó minőségű mézzel ízesítjük.
Próbáljátok ki!
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=7dTz6GxxoxM&feature=youtu.be