Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Mi köze a párkapcsolatnak az étkezési pszichológiához?

2018. szeptember 29. - Paleonita

Egy olyan témát fogunk most feszegetni, ami mindannyiunkat érint. Nem is akarom a bevezetőt hosszúra nyújtani, mert olyan sok mindent szeretnék elmondani, hogy inkább térjünk is a lényegre. 4 párkapcsolati dimenzió létezik, és minden egyes ember a 4 közül valamelyikben mozog, él, érez, tapasztal. Ha érdekel, hogy melyek ezek, akkor olvass tovább.img_1521.JPG

Tovább

Kiút az Étel, azaz Élet emésztési zavarokból - 2/2. rész

2018. június 06. - Paleonita

Az előző részben a leggyakrabban előforduló emésztési panaszokról és azoknak a szimbolikus megfelelőiről beszéltünk. Ebben a részben megnézzük az emésztési panaszok, betegségek és az egyik legritkábban felismert gyökér okuk kapcsolatát. Egy olyan mély területre világítunk rá, amit sokan titkolnak, szégyellnek és így nem csupán az emésztésre, hanem az egész életükre nézve romboló hatással lehet a feltáratlan trauma.

img_7683.JPG

Tovább

Királyfiból Király - Test önkép fázisok

2018. március 28. - Paleonita

Az előző részben meséltem egy kicsit a királylány és a királynő archetípusokról, most pedig elérkeztünk a maszkulin dimenzióba. Hihetetlenül fontos figyelembe venni és átgondolni, hogy ezek az időtlen formák, struktúrák és a tulajdonságaik, jellemzőik hogyan jelennek meg a mindennapokban, hogyan befolyásolják akár a test önképet és a testsúlyt is. dsc_0027_1.jpg

Tovább

Kiút az Étel, azaz Élet emésztési zavarokból - 2/1. rész

2018. március 18. - Paleonita

Az, hogy milyen az emésztésünk, jól szimbolizálja, hogy az ÉLETünk megemésztésével hogy állunk. A háborgó emésztés általában megemésztetlen események, érzelmek, tapasztalatok, tanítások következménye. Minél inkább sikerül az életünk nehézségeit, kihívásait, fájdalmas eseményeit abszorbeálni, annál erősebb, hatékonyabb és egészségesebb lesz az emésztőrendszerünk és annak anyagcseréje.

dsc_7236_1.jpg

Tovább

Test önkép fázisok: Királylányból Királynő

2018. március 14. - Paleonita

Az előző posztban a görög archetípusokról meséltem és megígértem, hogy 4 konkrét archetípusról picit bővebben beszélgetünk. Test önképre és testtudatra nagy hatással vannak ezek az életszakaszok, és fontos tisztán látni, hogy éppen hol tartunk a folyamatban, mert ez nemcsak a megértést segíti, hanem az elfogadásban, önmagunk szeretetében és a fejlődésben is nagy szerepet játszik.

dsc_1231.jpg

Tovább