Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Fasírtgolyók joghurtos bébispenóttal, párolt gyökér zöldségekkel és basmatival

2018. június 12. - Paleonita

Vendégem volt ebédre és szerettem volna valami extrát az asztalra, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Íme a vendégvárás izgalmával és inspirációjával fűszerezett menü, amely az előkészületekkel együtt 1 óra alatt megvolt.
unnamed_3_2.jpg

Tovább

Kiút az Étel, azaz Élet emésztési zavarokból - 2/2. rész

2018. június 06. - Paleonita

Az előző részben a leggyakrabban előforduló emésztési panaszokról és azoknak a szimbolikus megfelelőiről beszéltünk. Ebben a részben megnézzük az emésztési panaszok, betegségek és az egyik legritkábban felismert gyökér okuk kapcsolatát. Egy olyan mély területre világítunk rá, amit sokan titkolnak, szégyellnek és így nem csupán az emésztésre, hanem az egész életükre nézve romboló hatással lehet a feltáratlan trauma.

img_7683.JPG

Tovább

Királyfiból Király - Test önkép fázisok

2018. március 28. - Paleonita

Az előző részben meséltem egy kicsit a királylány és a királynő archetípusokról, most pedig elérkeztünk a maszkulin dimenzióba. Hihetetlenül fontos figyelembe venni és átgondolni, hogy ezek az időtlen formák, struktúrák és a tulajdonságaik, jellemzőik hogyan jelennek meg a mindennapokban, hogyan befolyásolják akár a test önképet és a testsúlyt is. dsc_0027_1.jpg

Tovább

Kiút az Étel, azaz Élet emésztési zavarokból - 2/1. rész

2018. március 18. - Paleonita

Az, hogy milyen az emésztésünk, jól szimbolizálja, hogy az ÉLETünk megemésztésével hogy állunk. A háborgó emésztés általában megemésztetlen események, érzelmek, tapasztalatok, tanítások következménye. Minél inkább sikerül az életünk nehézségeit, kihívásait, fájdalmas eseményeit abszorbeálni, annál erősebb, hatékonyabb és egészségesebb lesz az emésztőrendszerünk és annak anyagcseréje.

dsc_7236_1.jpg

Tovább

Locatelli spárgás rizottója

2018. március 18. - Paleonita

Giorgio Locatelli, olasz Michelin csillagos séf receptjét osztom meg veletek, amit lefordítottam és már rengetegszer elkészítettem. Aprólékos, összetett és nagyon különleges étel következik. Előkészítés kb 1 óra, főzés 20-25 perc. A szakácskönyv megjelent magyar nyelven is: Ízek Itáliája címmel - bár egy ideje nem láttam a könyvesboltokban.

riz01.jpg

Tovább

Test önkép fázisok: Királylányból Királynő

2018. március 14. - Paleonita

Az előző posztban a görög archetípusokról meséltem és megígértem, hogy 4 konkrét archetípusról picit bővebben beszélgetünk. Test önképre és testtudatra nagy hatással vannak ezek az életszakaszok, és fontos tisztán látni, hogy éppen hol tartunk a folyamatban, mert ez nemcsak a megértést segíti, hanem az elfogadásban, önmagunk szeretetében és a fejlődésben is nagy szerepet játszik.

dsc_1231.jpg

Tovább