Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Fasírtgolyók joghurtos bébispenóttal, párolt gyökér zöldségekkel és basmatival

2018. június 12. - Paleonita

Vendégem volt ebédre és szerettem volna valami extrát az asztalra, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Íme a vendégvárás izgalmával és inspirációjával fűszerezett menü, amely az előkészületekkel együtt 1 óra alatt megvolt.
unnamed_3_2.jpg

Hozzávalók és elkészítés:

Fasírt:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 házi tojás
  • ½ vöröshagyma, apró kockára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 kisebb sárgarépa reszelve
  • ízlés szerint só, őrölt kurkuma és frissen őrölt feketebors
  • olaj vagy zsír a sütéshez

 Az összes hozzávalót összegyúrjuk, kis fasírtgolyókat formázunk és forró olajban vagy zsírban kisütjük.

 Párolt zöldségek:

  • 1 nagyobb sárgarépa karikára vágva
  • 1 cékla tetszőlegesre vágva
  • ½ édesburgonya kockára vágva
  • ½ vöröshagyma vagy póréhagyma szeletelve
  • ízlés szerint só és friss fűszernövény (én rozmaringot használtam)
  • kókuszolaj a sütéshez
  • víz

Az olajat felhevítjük egy öntött vas edényben, rádobjuk a zöldségeket és kb 3-4 percig pirítjuk. Ezután fűszerezzük, kb 1 dl vizet öntünk rá és fedő alatt 15 percig pároljuk. Ha elpárolgott a víz, akkor időnként pótoljuk, óvatosan, mindig csak épp hogy egy keveset.

 Görög joghurtos bébispenót:

  • személyenként 1-2 marék friss bébispenót
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 ek zsíros görög joghurt (10%)

Az olajat felhevítjük egy edényben, rádobjuk a fokhagymát és a spenótot, pár percig pirítjuk (épp megfonnyasztva a leveleket), sózzuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a joghurtot.

 Basmati rizs: (Gordon Ramsay egyik videós recpetje alapján)

  • 1 bögre basmati rizs
  • 1  ½ bögre víz
  • ízlés szerint só

 A rizst szűrőben leöblítjük vízzel, majd egy főzőedénybe tesszük. Sózzuk és másfélszeres vízzel felengedjük. Nagy lángon felforrósítjuk és mielőtt elkezdene forrni, letekerjük a hőfokot, lefedjük az edényt, beállítjuk az időt és 10 percig főzzük. Ha lejárt az idő, lekapcsoljuk, átkeverjük és tálaljuk.

unnamed_4_3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr1514043490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.