Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Zsályás, oregánós bárányfasírt bazsalikomos paradicsomszósszal

2018. március 01. - Paleonita

Egy időben sokat főztem külföldi paleo bloggerek receptjeiből, ez az étel konkrétan Nikki Young - The Paleo Cookbook füzetéből való. Isteni finom, érdemes kipróbálni. Köret: vajtök, répa és cukkini julienne.

272042_2201170277156_2559327_o.jpg

Hozzávalók:

Húsgolyók:

  • 500 g darált bárányhús
  • 1 egész tojás
  • 2 tk olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 1 ek finomra vágott oregánó
  • 2 tk finomra vágott zsálya
  • 1 tk fűszerpaprika
  • ízlés szerint só

Szósz:

  • 500 g friss vagy konzerv, hámozott, aprított paradicsom
  • 1 csokor, durvára vágott bazsalikom
  • ízlés szerint tengeri só
  • ízlés szerint paradicsom paszta (tubusos)

Elkészítés:

A sütőt 180C fokra előmelegítjük.

A húsgolyókhoz az összes hozzávalót egy tálban összegyúrjuk. 12 golyót formázunk belőle és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 30 percig sütjük légkeverésen.

A szószhoz a paradicsomot, a paradicsom pasztát és a bazsalikomot feltesszük egy edényben és kb 10-15  percig főzzük. Megsózzuk, félrehúzzuk. Tálaláskor a húsgolyókat a szószra tesszük és ízlés szerint rizzsel vagy más körettel fogyasztjuk.

Az eredeti receptben nyílgyökérlisztet használ Nikki a szósz sűrítéséhez. Szerintem megfelelő főzési technikával ez elhagyható. Aki túl hígnak érzi a szószt, 1 tk nyílgyökérlisztet keverjen el kevés vízzel és ezzel sűríthető a szósz.

280452_2201055714292_2837007_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr8213707492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.