Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Guacamole

2018. március 01. - Paleonita

A most következő, eredeti mexikói avokádókrém Diana Kennedy "The Essential Cuisines of Mexico" szakácskönyvéből származik. Nálunk ez a mindenkori győztes, a fehér hagymától, a csilitől és a koriandertől kapja az igazán ínyenc ízvilágot. 35773_1493182737910_2090013_n.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

Avokádókrém:

  • 2 ek finomra vágott fehér hagyma
  • 4 db „serrano” csilipaprika (vagy ízlés szerint) finomra vágva
  • 3 púpozott evőkanál durvára vágott friss korianderzöld
  • 3 nagyobb, jó érett avokádó
  • 15 dkg friss, apróra vágott paradicsom

Tálaláshoz:

  • 1 púpozott evőkanál finomra vágott fehér hagyma
  • 2 púpozott evőkanál durvára vágott korianderzöld

 Elkészítés:

Mozsárban vagy kézi robotgépben daráljuk össze a fehér hagymát, a csilit, a koriandert és a sót, hogy pürés állagot kapjunk.

Vágjuk félbe az avokádókat, emeljük ki a magjukat, kaparjuk ki a húsukat. Keverjük össze a csilis-hagymás pürével, 1 evőkanál paradicsomot tegyünk félre, a többit keverjük bele. Ízlés szerint fűszerezzük, tálaláskor pedig tegyük rá a maradék paradicsomot, korianderzöldet és fehér hagymát. Azonnal fogyasszuk (nem javaslom hűtőben tárolni.)

 

35773_1493182657908_554483_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr8413707312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.