Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Gesztenyelisztes palacsinta - édes vagy sós feltéttel

2018. március 01. - Paleonita

A most következő palacsinta az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb receptem alapján készül. Házi lekvárral, olvasztott csokival vagy akár sós finomságokkal (kolbász, szalonna, májkrém) a tökéletes, téli vagy a "bármikor bármennyit" nasi kategória győztese.

978019_10201205350924222_264381265_o.jpg

Recept:

Az egyik tálban 2 tojást, 3 ek kókuszolajat vagy bármilyen jó minőségű olajat, pici vaníliát2 ek növényi tejet és kb 1 mokkás kanál borecetet gépi habverővel elkeverünk.

A másik tálba mérünk 1 bögre (250 ml) gesztenyelisztet, 2 csipet sót, ízlés szerint mézet(elhagyható, ha nem akarjuk túl édesre) és egy csipet szódabikarbónát.

Összeöntjük és tovább keverjük a géppel. Gofri tészta állagú masszát kapunk, és kb 4 db palacsintát sütünk belőle pici olajon, alacsony hőfokon, serpenyőben. 

564079_357433164401331_1199740877_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr7513707274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.