Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Háztartási keksz zabpehellyel, kókusszal, mandulával

2018. február 20. - Paleonita

Ezt a kekszet többször elkészítettük itthon, mert egyszerű, gyors és bárki jött vendégségbe, kávé, tea mellé tökéletes traccsparti kísérő. A recepthez az ötlet Pocak Pannától származik (link alább).

616562_4411438932491_782595440_o.jpg

Hozzávalók (12 db kekszhez):

- 100 g mandula

- 30 g zabpehely

- 40 g kókuszreszelék

- 2 egész tojás

- 20 g kókuszolaj

- 1 ek méz (vagy más természetes édesítő ízlés szerint)

- csipet tengeri só

- csipet szódabikarbóna

Díszítés: aszalt vörösáfonya

Elkészítés:

A sütőt 180C fokra előmelegítjük. A mandulát, kókuszreszeléket és zabpelyhet aprító gépben finomra daráljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, golyókat formázunk a tésztából, rátesszük a tepsire. Fogunk egy poharat, benedvesítjük az alját és keksz vastagságúra (kb fél cm) lapítjuk a golyókat. A közepükbe nyomkodunk 1-2 szem aszalt vörösáfonyát. Betoljuk a forró sütőbe és pirulásig sütjük (12-14 perc).

Eredeti recept: http://pocakpanna.blogspot.hu/2011/10/haztartasi-keksz-paleo-konyhaban-paleo.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr1113684954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.