Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Bacon-ben sült csirkemáj libanoni édesburgonyapürével

2017. október 02. - Paleonita

A szalonnás, sós csirkemáj és a citromos, mentás édesburgonya az egyik legizgalmasabb páros, amit már évek óta rendszeresen elkészítek. Többen is kóstolták és kivétel nélkül mindenkinek nagyon ízlett. Egyik kedvenc szakácskönyvemből származik a libanoni krumplipüré ötlet, melynek a címe:  "Mediterrán konyha".
baconmaj.jpg

Hozzávalók:

- személyenként 1-2 db csirkemáj
- vékonyra szeletelt kolozsvári húsos szalonna, májanként 1 szelet (lehet füstölt és főtt is)
- liba vagy kacsazsír
- személyenként fél- 1db édesburgonya
- kb 2 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
- fél citrom kifacsart leve
- 8-10 friss mentalevél
- só

 


Elkészítés:

A meghámozott és kockára vágott édesburgonyát enyhén sós vízben kb 10 perc alatt megfőzzük.
A sütőt előmelegítjük 190C fokra és egy lapos peremű, széles tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A májakat a szalonna szeletekbe tekerjük, rásorakoztatjuk a tepsire úgy, hogy minden máj alá kenünk egy kevés zsírt. Betoljuk a forró sütőbe és kb 15 perc alatt légkeverésen megsütjük. Tálaláskor sózzuk, ha a szalonnától nem lett elég sós.
Az édesburgonyát közben leszűrjük, hozzáadjuk a citromlevet, az olajat és az aprított mentaleveleket, majd botmixerrel vagy krumplinyomóval pürésítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr6912917981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.