Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Három omega-3 bomba reggeli

2017. április 23. - Paleonita

5-10 perc alatt elkészíthető fehérjében és omega-3 zsírban gazdag reggeli ötletet mutatok be nektek. A kedvenc gluténmentes kenyeretekkel, palacsintával, vagy akár friss zöldség hasábokkal, zöld leveles salátával is kiváló választás, hosszan tartó jóllakottság ebédig vagy akár kora délutánig.

12032632_779108655567111_567117054203220224_o.jpg

Tonhalas avokádókrém

Hozzávalók:

- 1 egész avokádó
- 80 g olajos tonhal (figyeljetek a minőségi tonhal konzervre)
- fél citrom kifacsart leve
- ízlés szerint parajdi vagy tengeri só
- 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

Az összes hozzávalót botmixerrel pürésítjük, majd kedvenc kenyerünkkel, zöldség hasábokkal vagy csak magában fogyasztjuk.


Serpenyős "gyorskaja" avokádóval, tojással, szalonnával

Hozzávalók:

- 3 szelet kolozsvári szalonna
- fél ek kókuszzsír
- 1 kisebb lilahagyma, vagy 1 db salotta hagyma
- fél avokádó
- 1 tojás
- só, bors, korianderzöld (vagy petrezselyem)

Elkészítés:

Serpenyőben kókuszolajon először a hagymát pirítjuk meg, utána mehetnek bele a szalonna szeletek. 3-4 perc pirítás után ráütjük a tojást és végül az avokádó. Mindössze 5-6 perc alatt elkészül. A végén fűszerezzük.

12419125_775562839255026_8053446688536513243_o.jpg

Édes-erős omlett kaporral

Hozzávalók:

- 2 egész tojás
- fél fej salotta hagyma vagy bármilyen édes hagyma, szeletelve
- 4 kocka főtt császár szalonna
- 3-4 karika csípős kolbász
- 1 ek kókuszolaj
- ízlés szerint só és bors
- aprított kapor a díszítéshez

Elkészítés:

A kókuszolajon pár perc alatt megpirítjuk a hagymát, a kolbászt és a szalonnát. Közben enyhén felverjük a tojásokat egy kis tálban. Ezután a serpenyőbe öntjük a tojást, fűszerezzük a sóval és a borssal és kis lángon kb 3-4 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórjuk kaporral.

kapros_omlett.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr4812447165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.