Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Diós-gesztenyelisztes pitetészta alapreceptem - 5 különféle gyümölcs feltéttel

2017. április 19. - Paleonita

A leggyorsabb és legegyszerűbb pitetészta receptemet mutatom be nektek, amit ízlés szerint sokféle gyümölcs feltéttel elkészíthettek. 5 féle gyümölccsel kipróbáltam már: sárgabarack, banán, eper, narancs és körte. Bármelyikkel jól működik, akár keverhetjük is az ízben egymáshoz illő gyümölcsöket. (mint pl. a narancsos-körtés verzióm).

10847644_645041415640503_2254806838024121025_o.jpg

Hozzávalók és elkészítés:

2 db műanyag tál
ízlés szerint friss gyümölcs (eper, sárgabarack, körte, banán, stb
100 g darált dió (mandula is jó)
40 g gesztenyeliszt
csipet só
késhegynyi sütőpor
2 db tojás
2 ek extra szűz kókuszolaj
ízlés szerint méz vagy más édesítő

Elkészítés:

A sütőt 180C fokra előmelegítem és egy kb 18x28cm-es tepsit kibélelek szilikonos sütőpapírral.
Az egyik tálban összekeverem a liszteket, a sót és a sütőport.
A másik tálban gépi habverővel felverem a tojásokat az édesítővel és a kókuszolajjal.
Összeöntöm a két tál tartalmát, majd további 1 percig keverem a gépi habverővel.
A tésztát a tepsibe kanalazom, elsimítom, belenyomkodom a gyümölcsöket. 
20-25 perc alatt légkeverésen megsütöm.

Tipp: a sárgabarackhoz jól illik a vanília, ezért a tojásos keverékbe kikaparhatunk egy fél rúd vaníliát. Az eperhez pedig a bazsalikom passzol, próbáljátok ki!

Epres:

eper.jpg

Sárgabarackos:

barackos_pite_1.jpg

Banános:

10338623_445317292279584_1124017231485581420_o.jpg

Narancsos-körtés:

10353351_442181592593154_5711402044022372701_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr9112436253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.