Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Gyömbéres-fokhagymás kelkáposzta főzelék

2017. február 07. - Paleonita

Állítom, hogy ez az eddigi legérdekesebb főzelék receptem. Spontán elgondolás eredménye, hogy gyömbért és fokhagymát használtam az ízesítéshez. Nagyon jó választás volt.

dsc_1567.JPG

Hozzávalók és elkészítés: 

  • 1,5 liter alaplé
  • ¼ fej kelkáposzta, csíkokra vágva
  • 1 nagyobb sárgarépa, karikára vágva
  • fél zellergumó, felkockázva
  • ujjnyi vastag, kb 2 cm-es gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • olívaolaj a tálaláshoz

Az alaplében feltesszük a zöldségeket és kb 15- 20 percig főzzük. Levesszük a tűzhelyről és a megfőtt zöldségekből kiveszünk kb 2 evőkanállal (ez majd a díszítéshez kell), beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, majd leturmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, felforraljuk és ízlés szerint sózzuk. Húspogácsával vagy fasírttal és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr2812190752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.