Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

3 villámgyors kedvenc egytálételünk

2016. szeptember 09. - Paleonita

Ezt a 3 extra gyors egytálételt rendszeresen elkészítjük itthon, hiszen nagyon finomak, táplálóak és a vendégek is imádják. Kifogást nem fogadok el, hogy "nincs itthon semmi a főzéshez". Ezeket az alapanyagokat tényleg nem nagy kihívás beszerezni.

kolbaszos_kelkapis.jpg

Sült kolbászos-szalonnás kelkáposzta

Ez a recept ötlet úgy született, hogy nem volt itthon darálthús...így hát rakottkel helyett egy újabb 15 perces gyorsétel került az asztalra.

Hozzávalók:

fél fej kelkáposzta (külső, zöld levelek, csíkokra vágva)
200 g főtt császár szalonna, kockára vágva
1 szál sütni való kolbász
1 db sárgarépa, karikára vágva
1 kanál zsír
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A kolbászt egy külön serpenyőben megsütjük, majd felkarikázzuk és félretesszük.

A hagymát és a répát a zsíron 1-2 percig pirítjuk, majd rádobjuk a szalonnát és a káposztát. Sózzuk, borsozzuk és kb 5-7 percig főzzük. 

A sültkolbász karikákkal tálaljuk.

*****

30 perces marhahúsos zöldség egytál

Ezt a könnyű és gyors ételt azokra a napokra ajánlom, amikor max fél óránk van főzni. Lehet variálni a hússal, mehet bele kockára vágott csirkemell vagy sertés darálthús is. 
Nekünk a marhahússal ízlett a leginkább.

Hozzávalók:

300g darált marhahús
1 ek zsír
1 cukkini
1 sárgarépa
2 db csiperke
1 fej lilahagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 alma
1 ek mazsola
tengeri só
frissen őrölt bors
1 dl víz

Elkészítés:

A friss zöldségeket (nem muszáj hámozni, elég alaposan megmosni őket) tetszőleges, rusztikus darabokra vágjuk. A zsírt felhevítjük egy nagy, vastag falú lábosban és rádobjuk a zöldségeket. Kb 3-4 percig pirítjuk gyakori kevergetés mellett, majd hozzáadjuk a húst. Fűszerezzük, ráöntjük a vizet és kb 15 -20 perc alatt fedő alatt megpároljuk.

marhahusos_egytal.jpg

*****

"AIP" lecsó 

Nem szükséges lemondani a lecsóról még autoimmun protokoll szerint összeállított étrend mellett sem, csak egy kis kreativitás kell hozzá. A kurkuma és a fokhagyma a legerősebb gyulladáscsökkentő fűszerek egyike, így ez az étel egy igazi bélrendszer regeneráló finomság.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
3-5 gerezd fokhagyma
1 közepes cukkini
2 kisebb sárgarépa
3 csiperke
1 csokor petrezselyem
3 ek kókuszolaj
1 púpos tk kurkuma
ízlés szerint só, bors (AIP-ben bors nélkül)

Elkészítés:

A zöldségeket tetszőleges kockára / szeletekre vágjuk, majd felhevítjük a kókuszolajat egy lábosban. Először a vörös és újhagymát pirítjuk meg (kb 3-4 perc), rádobjuk a répát és a cukkinit és további 5 percig főzzük kis lángon, fedő alatt. Utolsóként a gomba és a fokhagyma kerül a lecsóhoz, ekkor fűszerezzük, 2 percig főzzük és a legvégén sózzuk.
Köretnek is tökéletes.

 

aip.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr3411689869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása