Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Dupla csokis-meggyes brownie

2016. augusztus 10. - Paleonita

Ha igazán emlékezetes pillanatokkal szeretnék zárni egy ebédet vagy vacsorát, ha azt akarom, hogy a vendégeim tökéletesen elégedettek legyenek, akkor bizony nagy eséllyel erre a brownie-ra esik majd a választásom. (fagyasztott vagy befőttes meggyel is kiválóan működik.)

meggyes_brownie.jpg

Hozzávalók:

3 tál, 1 botmixer vagy robotgép, 1 gépi habverő
1 banán
1,5 bögre friss, magozott meggy (vagy befőtt / fagyasztott lecsöpögtetve)
3 felvert tojás
¼ bögre szűz kókuszolaj
⅓ bögre méz (vagy ízlés szerint valamilyen édesítő)
½ bögre étcsoki (csipsz vagy pasztilla, én darabolt, 60-70%-os étcsokit használtam)
3 ek kókuszliszt (a reszelék nem jó!)
2 ek magas kakaótartalmú kakaópor
¼ tk sütőpor
¼ tk vanília kivonat (én fél vaníliarúd kikapart magját használtam)
¼ tk fahéj
csipet só

Elkészítés:

A sütőt 175C fokra előmelegítem, és egy 18x18cm-es sütőformát kibélelek sütőpapírral.
Az egyik tálban a banánt és 1 bögre meggyet botmixerrel vagy robotgéppel pürésítek (a maradék fél bögre meggyett félreteszem).
A másik tálban gépi habverővel összekeverem a nedves alapanyagokat: felvert tojás, édesítő, olaj és a vanília.
Hozzáadom a pürésített banános meggyet.
A harmadik tálban a száraz anyagokat keverem össze: kókuszliszt, kakaópor, sütőpor, fahéj, só, csokidarabok.
A sütőformába öntöm, a tetejére szórom a maradék meggyet.
35-40 perc alatt megsütöm, légkeverésen. Akkor van készen, ha a közepébe szúrt tű száraz marad.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr3810116986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.