Szenvedélyes vendéglátónak mondhatom magam, imádom, ha ebédre vagy vacsorára hívhatom meg a barátaimat és a családomat. Ilyenkor a leggyorsabb finomságok a sütőben készülnek, így bőven marad időm a vendégeimre és a gyerekekre is.
Hozzávalók és elkészítés:
- személyenként 1-2 db csirkeszárny
- 1 kisebb édesburgonya
- 1 póréhagyma
- 1 zöldalma
- 2 ek kókuszzsír
- 2 dl csirke alaplé vagy csontleves
- ízlés szerint fűszerek: kakukkfű, bazsalikom, só, bors
A sütőt előmelegítjük 200C fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A csirke szárnyakat minden oldalról megsózzuk, borsozzuk és a tepsibe tesszük a kókuszzsírral együtt. A zöldségeket és az almát tetszőleges darabokra vágjuk, ízlésesen elrendezzük a tepsiben, rátesszük a fűszereket, ráöntjük az alaplevet, alufóliával lefedjük és 25 percig sütjük. Ez után levesszük a fóliát és 30 perc alatt megpirítjuk (néha meglocsoljuk a szafttal.)
Friss zöld salátával tálaljuk: bébispenót, rukola, brokkoli csíra + extra szűz olívaolaj.